HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurbağa avcılarına 169 bin TL ceza

Muğla'nın Fethiye İlçesi sınırları içinde bulunan koruma altındaki Girdev Gölü'nde kaçak kurbağa toplayan kişiler, gece yarısı operasyonuyla suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan kaçak avcılara 169 bin TL para cezası uygulandı.

Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar(DKMP) 4.Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçak kurbağa avcılarının gece baskını sonucu gözaltına alındığı bildirildi. DKMP Muğla Şube Müdürü M.Kamil Uslu'nun koordinasyonunda, Saklıkent Milli Parklar Şefliği ve Fethiye Seki Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yapılan baskında, sulak alandan izinsiz olarak kurbağa toplayan 5 kişi suçüstü yakalanırken, toplanan 11 kasa kurbağaya da el konuldu. El konulan kurbağalar yeniden Girdev Gölü'ne salındı, gözaltına alınan kişilere de 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20/k maddesi uyarınca her bir şahıs için 33 bin 863 TL olmak üzere toplam 169 bin 315 TL idari para cezası uygulandı.

-"KAÇAK AVLANAN KURBAĞALARA KARŞI DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"-

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4.Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, kaçak avlananlara karşı denetimlerinin aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, "Kurbağaların besin kaynağının önemli bir kısmını sivrisinekler ve böcekler oluşturmaktadır. Bu hayvanların yaşadığı alanlarda sinek popülasyonu dengede kalmaktadır. Sulak alan ekosistemleri besin zincirinin önemli bir halkası olan kurbağalar da diğer canlılar gibi doğal dengenin bir unsurudur. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılıklarını devam ettirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler