HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak merak ediliyor. Ramazan Bayramı'ndan umduğu yeterli tatili yapamayanlar, Kurban Bayramı'nın uzatılması ve 10 güne çıkarılması ihtimaline göre tatil planları yapıyorlar. Peki Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? 2017 Kurban Bayramı kaç gün tatil? İşte Kurban Bayramı tatil günleri...

Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili, çalışanlar için yeni bir uzun tatil umudu doğuruyor. Kurban Bayramı ile Zafer Bayramı'nın birleşme ihtimali ve daha sonradan belki 10 güne çıkarılması olasılığı ile şimdiden tatil planları yapılmaya başlandı. Ramazan Bayramı'nın haftasonuna gelmesi ve istenilen uzunlukta olmaması tatil planlarını bozmuştu. Bu yüzden çalışan kesimdekiler umutlarını Kurban Bayramı tatilinin uzamasına bağladılar. Peki Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte 2017 Kurban Bayramı tatil günleri...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hem dini boyutundan ötürü, hem de tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı büyük bir heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar bu süreçte, "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. 2017 yılında Kurban Bayramı arefesi 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Ardından 1 Eylül ise Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Bayram; 1, 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde idrak edilecek.

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı'nın kısa sürmesinden sonra vatandaşlar, bir umut Kurban Bayramı daha uzun olur mu diye ümit ediyorlar. Kurban Bayramı, bu sene hafta sonu tatiline denk geliyor. Toplamda 4 gün olan bayram, Cuma-Cumartesi-Pazar ve Pazartesi günü kutlanacak. Fakat Kurban Bayramı öncesinde gelen 30 Ağustos Çarşamba günü ve yarım gün tatil olan arife yani 31 Ağustos perşembe günü eklenirse böylece toplamda 6 gün tatil gözüküyor. İki tatil arasında kalan günler tatil ilan ediliyor. Yani hafta sonuna denk gelse bile 6 günlük bir tatil ihtimali yüksek. Esas beklenilen ise 30 Ağustos öncesinde gelen hafta sonu ve onu takip eden 28-29 Ağustos günlerin birleştirilerek 10 günlük uzun bir tatil çıkması. Bu konuda son kararı hükümet verecek.

2017 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

1 Ocak Yılbaşı (Pazar)
*23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazar)
*1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazartesi)
*19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cuma)
*24 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Cumartesi)
*25 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Pazar)
*26 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Pazartesi)
*27 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Salı)
*15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Cumartesi)
*30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba)
*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)
*29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)

KURBAN BAYRAMI

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.


En Çok Aranan Haberler