HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na 1 aydan kısa bir süre kaldı. Kurban Bayramı bu yıl ekim ayının ilk haftasına denk gelmektedir.

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı 4 Ekim 2014 Cumartesi gününe denk geldiği için Kurban Bayramı tatilininde 4 gün gibi kısa bir süre olması akıllara tatil uzatılır mı sorusunu getirdi, İşte Kurban Bayramı Tatili kaç gün sorusunun cevabı...

Ekim ayının ilk haftasına denk gelen Kurban Bayramı'na 1 aydan kısa bir süre kaldı. Akıllardaki soru ise Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı.Daha önceki bayramlarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nın hangi günlere denk geldiği merak ediliyor. Hafta içine denk gelen bayram günlerinde Bakanlar Kurulu kararı ile bütün bir haftanın resmi tatil ilan edilmesi ve vatandaşların bu kutsal günlerde uzaklardaki yakınlarını ziyaret etme ve memleketlerine dönme imkanı bulmaları Kurban Bayramı'nın ne zaman olduğunu merak etmelerine neden oluyor.

**Kurban Bayramı bu yıl 4-5-6-7 Ekim

** günlerine denk geliyor. 4 Ekim'in Cumartesi'ye denk gelmesiyle beraber de Kurban Bayramı'nın 3 Ekim Cuma günü arefesi ve ardından gelen Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde kutlanacağını görüyoruz.

DİYANET'TEN KURBAN UYARISI

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak hayvana en az acı verecek şekilde kesmeleri, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi ilekesim yapacak kişilerin eğitilmesine ilişkin tedbirlerin alınması amacıyla bir tebliğ yayımladı.

Buna göre, vali veya görevlendireceği bir yardımcısının, ilçelerde ise kaymakamın başkanlığında çeşitli kurumların temsilcisinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonunu oluşturulacak. Komisyon, şehirlerde ihtiyacı karşılayacak sayıda ve büyüklükte kurban satış ve kesim yerleri ile adaklık kesim yerleri tesis edecek ve kurbanların toplu kesim yerlerinde kesmeleri için tedbir alacak.

İl ve ilçelerde hazırlanan kurban satış ve kesim yerleri, 24 Eylül Çarşamba gününden itibaren Kurul ve Komisyon üyesi kurum ve kuruluşların web sitelerinde yayınlanacak. Kurban ibadetinin bir yardım toplama kampanyası olmadığı, kesimsiz kurbanın veya kurban yerine yardım yapmanın kişiyi kurban borcundan kurtarmayacağı hususunda bilgilendirme yapılacak.

Kurban olarak satın alınacak hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporu, nakil belgesi olan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen koruyucu aşıları yapılmış ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin önlenmesi, kurban edilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanların tercih edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlara bilgi verilecek.

Komisyon, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimi yapılmaması, atıkların, kan ve diğer organların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmaması için de gerekli tedbirleri alacak. Tebliğde, hayvanların nakline, salgın hastalıklara ve hayvan satış yerlerine yönelik önlemlere ilişkin hükümlere de yer verildi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler