HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı tatili kaç gün belli oldu! Son dakika 2017 Kurban Bayramı tatili açıklaması

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu birkaç aydır gündemi meşgul ediyor. Kurban Bayramı tatili için ardı ardına yapılan açıklamalar özellikler turizmcileri umutlandırmaya başladı. Turizm sektörü, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasını istiyorlardı. Konu ile ilgili olarak en son Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Peki bayram tatili kaç gün oldu? İşte 2017 Kurban Bayramı tatili günleri...

Kurban Bayramı tatili kaç gün belli oldu! Son dakika 2017 Kurban Bayramı tatili açıklaması

Kurban Bayramı tatili, bu sene tatil yapmak isteyenlerin ve turizm firmalarının son umudu oldu. Hükümet kanadından gelen açıklamalar ile bayram tatili için umutlanılsa bile tam olarak resmi bir karar yok. Fakat bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkması kesinleşti yorumları yapıldı. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak? İşte 2017 Kurban Bayramı tatil günleri...

Kurban Bayramı tatili için üst üste gelen açıklamalar, tatilin on güne çıkmasını umutlandırıyor. Hükümet kanadından bayram tatili için ilk açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptı. Kendisine yöneltilen bayram tatilinin 10 gün olup olamayacağı sorulmuştu. Zeybekçi “Ülkemizin çalışıp üretmeye ihtiyacı var” diyerek, tatilin uzatılmaması yönünde görüş belirtmişti.

Bir sonraki açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından geldi. Tüfenkçi, "Bayram tatili kaç gün olacak" sorusuna, "Onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacak" dedi.

Kurban Bayramı tatili için ise bugün en yetkili iki isim açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı kapama fırsatı verir' dedi. Başbakan Binali Yıldırım da bayram tatili için kararın salı günkü Bakanlar Kurulu'nda verileceğini söyledi. Şimdi gözler Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında çıkacak Kurban Bayramı tatili kararına dikildi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hem dini boyutundan ötürü, hem de tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı büyük bir heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar bu süreçte, "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. 2017 yılında Kurban Bayramı arefesi 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Ardından 1 Eylül ise Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Bayram; 1, 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde idrak edilecek.

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı'nın kısa sürmesinden sonra vatandaşlar, bir umut Kurban Bayramı daha uzun olur mu diye ümit ediyorlar. Kurban Bayramı, bu sene hafta sonu tatiline denk geliyor. Toplamda 4 gün olan bayram, Cuma-Cumartesi-Pazar ve Pazartesi günü kutlanacak. Fakat Kurban Bayramı öncesinde gelen 30 Ağustos Çarşamba günü ve yarım gün tatil olan arife yani 31 Ağustos perşembe günü eklenirse böylece toplamda 6 gün tatil gözüküyor. İki tatil arasında kalan günler tatil ilan ediliyor. Yani hafta sonuna denk gelse bile 6 günlük bir tatil ihtimali yüksek. Esas beklenilen ise 30 Ağustos öncesinde gelen hafta sonu ve onu takip eden 28-29 Ağustos günlerin birleştirilerek 10 günlük uzun bir tatil çıkması. Bu konuda son kararı hükümet verecek.

2017 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

1 Ocak Yılbaşı (Pazar)
*23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

(Pazar)
*1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazartesi)
*19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cuma)
*24 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Cumartesi)
*25 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Pazar)
*26 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Pazartesi)
*27 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Salı)
*15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Cumartesi)
*30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba)
*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)
*29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler