HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bakanlar Kurulu sonrası belli olacak!

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacağı ile ilgili artık Bakanlar Kurulu toplantısını bekliyoruz. Vatandaşlar kurban bayramı tatili ile ilgili planlamalarını yapmadan önce yarınki toplantı sonrası yapılacak açıklamayı bekliyor. Böylece kurban bayramı tatili uzayacak mı ve kurban bayramı tatili birleşecek mi, sorusu ile ilgili artık resmi bilgi edinmiş olacağız. Kurban bayramı tatili ile ilgili en net bilgiler, yarın öğleden sonra Bakanlar Kurulu toplantısının ardından her şey netleşecek!

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bakanlar Kurulu sonrası belli olacak!

Kurban bayramı tatili için birleşme, bayram tatili ile ilgili 10 güne kadar uzayabilme ihtimali daha önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından göz önünde bulunduruldu ve kamuoyuna 'olumlu' bir izlenim yansıtıldı. Hükümet, turizimi canlandırabileceğini düşündüğü kurban bayramı tatili ile ilgili tatilin uzama veya birleştirilmesi fikrine olumlu bakıyor. Kurban bayramı tatili ile ilgili yol ve ziyaret planlarını daha detaylı yapabilmek adına; vatandaşlar aylar öncesinden kurban bayramı tatili kaç gün olacak, kurban bayramı tatili birleşecek mi, sorularını gündeme getirerek belki de hükümete kurban bayramı tatili uzamasını daha mümkün hale getirdiler.

Başbakan Binali Yıldırım bu konuyu gündeme alacaklarını ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kurban bayramı tatili ile ilgili net tatil rakamını verecekler. Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağı yönündeki soruya "Kurban Bayramı tatilini salı günü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK? BAYRAM TATİLİ UZAYACAK MI?

Eğer kurban bayramı tatili ile ilgili bayram tatilinin uzatılması beklentisi, gittikçe ciddileşti ve haftalar sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan kurban bayramı tatili için gün belirlenmesi konusunu Bakanlar Kurulu toplantısı içerisinde belirleneceğinin altını çizdi.

Başbakan Binali Yıldırım şu açıklamayı yaptı: "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum"

2017 Kurban bayramı tatili, 30 Ağustos gibi resmi tatillere ve arefe gününün de tam gün olmasıyla birlikte 10 güne kadar uzaması gündeme gelmişti. Araya haftasonu tatilinin de girmesiyle, özellikle özel sektör çalışanları, bayram tatili 10 gün mü olacak, sorusunun cevabını aradılar.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ ÖZEL SEKTÖRE KAÇ GÜN OLACAK? 10 GÜN ETKİLEYECEK Mİ?

Hükümet, kurban bayramı tatili ile ilgili ifadelerini olumlu şekilde değerlendiriyorlar. Fakat ne devlet daireleri ne de özel sektör açısından kurban bayramı tatili ile ilgili herhangi bir uzatılma kararı netleştirilmedi ve teyit edilmedi. Hükümet; kurban bayramı tatili ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağı yönündeki soruya "Kurban Bayramı tatilini salı günü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım: "(Kurban Bayramı tatili) Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da hemen ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndan hayırlı bir karar çıkacağını tahmin ettiğini belirterek "Bayram tatilinin uzaması turizm açısından isabetli olur" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler