HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban bayramı tatili özel sektöre kaç gün olacak? Özel sektör 10 gün tatil mi yapacak?

2017 Kurban bayramı tatili 10 gün olacak dedikodusu, ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü ile birleşti ve en sonunda hükümetten kurban bayramı tatili ile ilgili 'on gün' dedikodularına net cevaplar gelmeye başladı. Bakanlar, 10 gün meselesine kurban bayramı tatili ile turizm bütçesi ilişkisi kurularak bakıyorlar. Dolayısıyla hükümet bu duruma sıcak bakıyor diyebiliriz. Başbakan Binali Yıldırım, kurban bayramı tatili 10 gün mü olacak sorusu ile ilgili salı gününü işaret etti.

Kurban bayramı tatili özel sektöre kaç gün olacak? Özel sektör 10 gün tatil mi yapacak?

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusu uzun zamandır soruluyor. Ardından 'tatil 10 gün mü?" soruları cevaplanmayı bekledi. Nihayetinde son sözü hükümet yetkilileri söylemeye hazırlanıyor fakat Başbakan Yıldırım, kurban bayramı tatili 10 gün mü olacak sorusu ile ilgili salı gününe işaret etti, bunun yanısıra biraz daha yeşil ışık yakarcasına ifadeler kullandı. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan da, kurban bayramı tatili için 10 günlük süreç belirlenmesiyle ilgili 'turizmi olumlu etkiler' yorumunu yaptı.
Kurban bayramı tatili 10 gün mü olacak, sorusu ile ilişkin; Başbakan Binali Yıldırım bu konuyu gündeme alacaklarını ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kurban bayramı tatili ile ilgili net tatil rakamını verecekler.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ ÖZEL SEKTÖRE KAÇ GÜN OLACAK? 10 GÜN ETKİLEYECEK Mİ?

Hükümet, kurban bayramı tatili ile ilgili ifadelerini olumlu şekilde değerlendiriyorlar. Fakat ne devlet daireleri ne de özel sektör açısından kurban bayramı tatili ile ilgili herhangi bir uzatılma kararı netleştirilmedi ve teyit edilmedi. Hükümet; kurban bayramı tatili ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağı yönündeki soruya "Kurban Bayramı tatilini salı günü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım: "(Kurban Bayramı tatili) Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan da hemen ardından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndan hayırlı bir karar çıkacağını tahmin ettiğini belirterek "Bayram tatilinin uzaması turizm açısından isabetli olur" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler