HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban Bayramı tatilinde ne kadar mesai ücreti alınacak?

Kurban bayramı ile 30 Ağustos yaklaşıyor. Kamu çalışanları için tatil 10 güne uzatıldı ama özel sektör için Kurban Bayramı ve 30 Ağustos 5.5 gün tatil demek. Çalışanlar bu tarihlerde iş başında olurlarsa mesai ücreti alacaklar. Peki Bayram tatili , resmi tatil gibi günlerde çalışanlar ne kadar mesai ücreti alır? Bayramda kim en kadar alacak?

Kurban Bayramı tatilinde ne kadar mesai ücreti alınacak?

Bayram tatilleri çalışanlar için güzel bir dinlenme fırsatıdır ama bayram herkes tatil yapacak değil. Bazı sektörlerde bayram tatillerinde, resmi tatillerde de çalışılması gerekebilmektedir. Resmi tatillerde iş başında olan çalışanlar çalıştıkları günler için mesai ücreti alırlar. Peki önümüzdeki Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı tatillerinde çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacaklar?
Resmi tatillerde çalışmayanlar tatil günleri için o gün çalışmış gibi normal ücretlerini lacaklar. Eğer iş başı yaparlarsa çalıştıkları her bir resmi tatil günü için artı bir yevmiye alacaklar.

Bu durumda 30 Ağustos, 31 Ağustos (Arife yani yarım gün) 1, 2, 4 ve 4 Eylül tarihlerinden ibaret olan 5.5 günlük resmi tatilin tamamında çalışan biri her bir gün için günlük ücreti kadar mesai ücreti alacak. Örneğin maaşı 200 lira olan bir kişi 5.5 günlük resmi tatil için normal maaşına ek olarak 366,66 lira alacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler