HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban kesimleri canlı izlenebilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) Mehmetçik Vakfı 2010 yılı vekâleten kurban bağış bedelini 400 TL olarak açıkladı.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu, yapılacak kurban kesimlerinin de bağışçılar tarafından naklen izlenebileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) Mehmetçik Vakfı 2010 yılı vekâleten kurban bağış bedelini 400 TL olarak açıkladı. TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu, yapılacak kurban kesimlerinin de bağışçılar tarafından naklen izlenebileceğini söyledi.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Salih Güloğlu, vakıf merkezinde yaptığı basın toplantısı ile 2010 yılı vekaleten kurban bağış bedelini açıkladı. Güloğlu, basın toplantısında geçen sene ortaya çıkan kurban yolsuzlukları hakkında da soruları yanıtladı.

Vakıf tarafından 1996 yılından itibaren vekaleten kurban kesimine başlandığını ve günümüzde 400 bin bağış yapan vatandaş kitlesinin bulunduğunu kaydeden Güloğlu, TSK Mehmetçik Vakfının bu yıl tespit ettiği kurban fiyatını şöyle açıkladı:

“Kurban bedeli 400 TL veya 270 ABD Doları veya 210 Euro’dur. Kesilen kurbanların tüm deri ve bağırsakları geçmiş yıllarda olduğu gibi Türk Hava Kurumu’na verilecektir. 7 bölgede kesilecek kurbanların bir bölümü şehit yakınları ve gazi Mehmetçik ailelerine dağıtılacak, kalan bölümü ise ekonomik olarak değerlendirilecek yardım planındaki 10 bin Gazi ve Engelli Mehmetçik ile bunların çocuklarını yardımında kullanılacaktır.”

-“75 BİN’DEN FAZLA KURBAN KESMEYECEĞİZ”-

Gazeteciler tarafından geçen sene yaşanan kurban yolsuzluğu iddialarına vakfın da adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine Güloğlu, “Bu sene bunu ölçme imkanımız olamayacak. Geçen yıl 170 bin kurban ihalesine çıkıp hepsini ihale ettik. Bu sene 172 bin ihaleye çıkmamamıza rağmen ancak 75 bin kurban ihale edebildik. Biz 75 bin kurban geldiği zaman keseceğiz, bağış bir daha alamayacağız. Daha önce kurbanlıkları temin edip ondan sonra kurban kabul ediyoruz. 75 bin kurban kestiğimizde düşüş olup olmadığını idrak edemeyeceğiz. Geçen sene kurbanın son dört gününde 85 bin kurban kestik. Biz istediğimiz kurbanı ihale edebilseydik ona göre temin alacaktık Kurbanın son gününe kadar beklediğimizde düşmüş diyebilirdik ama şimdi diyemeyiz bu sene 75 bin kurban bağışı olduğunda kurbanlıkları keseceğiz. Vatandaş daha sonra istese de daha fazla kurban kesemeyeceğiz” dedi.

-BAĞIŞÇILAR KURBAN KESİMLERİNİ İZLEYEBİLECEK-

Vekâleten kurban kesilen her kesim bölgesinde noter, din görevlisi, veteriner ve biri heyet başkanı olmak üzere dört vakıf personelinin bulunacağını belirten Güloğlu, “Tüm kesimler kameraya kaydedilecektir. Bu yıl ilk defa TSK Mehmetçik Vakfı resmi internet sitesi aracılığı ile Eskişehir kesim merkezlerinden naklen yayım yapılacaktır” dedi Güloğlu, ortaya çıkan iddialar sonucunda mı böyle bir uygulamaya geçildi sorusuna ise “Daha önce de kesimleri kayıt ediyorduk ama aynı olan faaliyetleri kayıt altına almıyorduk. Bu sene tekrar da olsa kayıt alacağız. Vatandaşlardan ‘kesilen kurbanları görmek istiyoruz’ diye bir talep geldi. Bizde bu sene deneme amaçlı başlayacağız, olumlu sonuç alırsak uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kurbanlıkların yüzde 80’inin yerli olduğunu kaydeden Güloğlu, ithal hayvan üzerinden kurban kesmenin aksilikler yüzünden zor olabileceğini de kaydetti.

VEKALETEN KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILACAK?

TSK Mehmetçik Vakfına vekaleten kurban bağış yapmak isteyen vatandaşlar 15 Kasım 2010'a kadar banka hesap numaralarına banka şubelerinden havale ile veya internet bankacılığı ile ödeme yapabilecek. Yurt dışındaki vatandaşlar ise, Vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile online bağış yapabilecekleri gibi 11 Kasım 2010 tarihinde ülkelerindeki banka şubelerinden bağış yapabilecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler