HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? 2017 kurban fiyatları ne kadar?

Kurbanlık fiyatları, bayram yaklaşırken merak edilmeye başlandı. Müslümanların dini vecibelerinden biri olan kurban ibadeti için hazırlık yapmak isteyenler, 2017 kurban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Peki kurbanlık fiyatlar belli oldu mu? Düve kesimi yasaklanması, kurbanlık fiyatlarına nasıl yansıyacak? 2017 kurban fiyatları açıklandı mı? Kurban fiyatları ne kadar?

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? 2017 kurban fiyatları ne kadar?

Kurbanlık fiyatları, bayram tarihi yaklaşırken en çok merak edilen konu. Maddi gücü olan müslümanlara farz olan kurban ibadeti, imkanı olmayanlara dağıtımı ile insanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duyguları artırılması sağlanır. Hac ibadeti ile aynı zamanda olan kurban bayramı yaklaşırken, özellikle düve kesiminin bakanlıkca yasaklanması sonrasında bu senenin kurbanlık fiyatları ne kadar olacak merak ediliyor. Peki kurban fiyatları ne kadar? 2017 kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR? 2017 KURBAN FİYATLARI AÇIKLANDI MI?

Kurban fiyatları ile ilgili olarak bu sene için düve kesiminin yasaklanması sonrası yükselecek mi, ne kadar olacak merak ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düve kesiminin yasaklanmasının ardından besiciler, yasağın fiyatları artıracağını savundu. Kararın Kurban Bayramı’na az bir süre kala alınmasının kendilerini ve alıcıları zora durumda bırakacağını ifade eden besiciler, “Milletin elinde düveler kalacak bu da hayvan fiyatlarını artıracak” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından 2016 yılı için açıklanan kurbanlık fiyatları şöyle idi: "Hayvan fiyatları illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte hayvan başına, büyükbaşta 2 bin 850 lira ile 15 bin 200 lira, küçükbaşta ise 450 lira ile bin 700 lira." Fakat bu sene düve kesiminin yasaklanması sonrasında küçükbaş hayvanlarının minimum 1000 lira, büyükbaş hayvanların ise minimum 5000 liradan başlayacağı öngörülüyor.

DÜVE NEDİR? İŞTE KURBANLIK ÇEŞİTLERİ

Sığır kelimesi, halk arasında geniş manada geviş getiren, etinden, sütünden ve hizmet hayvanı olarak faydalanılan büyükbaş evcil hayvanlar için kullanılır. Dar manada ise, evcilleştirilen ve etinden, sütünden veya gücünden faydalanılan ve birçok soyu üretilen evcil boğa (Bos taurus)dır. Sığırın doğumundan altı aylığa kadar olan erkek ve dişi yavrularına buzağı; altı aylıktan bir yıllığa kadar olan erkek ve dişi yavrularına dana; boğaya gelmemiş, 1-2 yaşında dişi sığır ya da buzağıdan büyük, ortalama 12 aylıktan ilk buzağısına sahip oluncaya kadarki dönemdeki dişi sığıra düve; bir yıllıktan babalık dönemine kadar erkeklerine tosun; damızlık erkeğine boğa; yavrulayan dişiye inek; iğdiş edilmiş erkeğine öküz denir.

KURBAN KESME İBADETİ

Kurban, Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir. Kurban sözlükte yaklaşmak, Allâh'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelir. Diğer bir değişle kurban, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler