HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kürtler PKK'ya karşı savaşmak için IŞİD'e katılıyor'

Akademisyen Vahap Coşkun IŞİD'e katılan Kürtler'in PKK'ya karşı tavır sergilediğini ve böylelikle bu örgüte katıldıklarını söyledi.

ANKARA (ANKA) - Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Vahap Coşkun Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Kürt tarihine baktığımız zaman, Kürtler'in büyük olmasa dahi, radikal İslami örgütlere katılım sağladıklarını görmekteyiz. IŞİD'e şimdi iki şehirden büyük destek var, biri Bingöl diğeri Adıyaman. Rojava'daki savaşa baktığımız zaman bu bir yönü ile de PKK ve IŞİD'in savaşı. Kürt şehirlerinden radikal İslami hareketlere katılanlar PKK ile savaşmak istiyorlar. Bu önemli bir faktör" dedi.

-"ASIL HEDEF KÜRTLER"-

Son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen patlamalar ve IŞİD'e karşı yapılan operasyonlar hakkında da konuşan Coşkun, IŞİD'in Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rojava'daki savaşı Türkiye'ye de taşımak istediğini belirtti.

Coşkun şunları söyledi:

"Suriye'de savaş devam ediyor ve bu savaştan yararlanan birçok IŞİD üyesi Türkiye'ye geçiş yapmakta. Geçiş yapanlar çok rahatlıkla Türkiye'ye yerleşebiliyor, hatta rahatlıkla bomba patlayabiliyorlar. Türkiye sınır denetimlerini ne kadar arttırsa dahi bu geçişlerin tamamını engelleyemez. IŞİD Türkiye'deki Kürt ve Türk destekçileri ile bu savaşı Türkiye'ye de taşımak istiyor, fakat Türkiye de de asıl hedef Kürtler."

-"IŞİD, TÜRKİYE İÇİN DE TEHLİKELİ BİR ÖRGÜT"-

Coşkun, Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği yönündeki iddialara inanmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Hem Türk hem de Kürt basınında Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği söylenmekte, fakat ben böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Çünkü IŞİD Türkiye için de tehlikeli bir örgüt. Türkiye YPG-IŞİD savaşında YPG'yi destekleyebilirdi fakat PKK nedeniyle o desteği vermedi."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler