HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş: İkilik var tezi doğru değil

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Erdoğan'ın AYM ve Cerattepe konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duymadığına yönelik açıklamasını değerlendiren Kurtulmuş, şunları söyledi:
"Türkiye'de AYM'ye bireysel başvuru hakkını getiren Sayın Erdoğan'ın başbakanlığını yaptığı AK Parti hükümetidir. Demokrasi adına önemli bir adımdı. Dönemin başbakanı olan Erdoğan'dı. Sayın Cumhurbaşkanımız AYM kararıyla ilgili kendi kişisel düşüncelerini açıklamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur. Herkes Türkiye'de herhangi bir mahkeme kararına karşı görüşünü ifade edebilir.
Bundan daha doğal bir şey olamaz. Kaldı ki sayın Cumhurbaşkanımız, bu görüşlerini Anayasa Mahkemesi karar almadan önce değil, kararını aldıktan sonra ifade etmiştir. Dolayısıyla bunu tabii seyri içinde herhangi bir mahkemenin almış olduğu karara karşı kendi görüşünü, kendi konumunu tespit etmesi olarak görmek yerindedir. Yoksa Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurulara karşı bir müracaat mercii olmasını ortadan kaldıracak bir görüş değildir. Zaten bu adımı atan sayın Cumhurbaşkanımızın kendisidir.

GÖRÜŞ AYRILIĞI İDDİASINA YANIT
Kurtulmuş'a Cerattepe konusunda Hükümet ile Beştepe arasında bir görüş ayrılığı yaşandığı iddiaları da soruldu.
"Hükümetle Beştepe arasında görüş ayrılığı var manasına gelecek algı operasyonları yapılıyor" diyen Hükümet Sözcüsü, "Cumhurbaşkanımız görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor. Kimseye Hükümet ile Beştepe ayrışıyor diye bir düşünceye girmemelidir. İkilik vardır tezini ortaya atmanın doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.
Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği Gezi Parkı olayları üzerinden yaşadığımız bir gelişme var. Çevre duyarlılığıyla başlayan eylemlerin rotasından nasıl saptığı, Türkiye'nin sokaklarının yakılıp yıkıldığını hepbereber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız, Gezi olaylarına gönderme yaparak Cerattepe'yi öyle değerlendirmiştir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler