HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik sorusuna "Bedelli askerlik meselesi sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan birisidir. Şu aşamada henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş olan böyle bir teklif yoktur" yanıtını verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerliğe ilişkin "Söz vermeyeyim ama Binali Bey'le konuşalım, değerlendirelim" dediği aktarmıştı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 12.30'da toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantı sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik meselesi sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan birisidir. Şu aşamada henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş olan böyle bir teklif yoktur.

FETÖ SORUŞTURMALARI

Kontrollü darbe teşebbüsü lafını söylemek 15 Temmuz darbecilerine verilecek en büyük destektir. Kontrollü darbe demek millete haksızlık. Tabii ki bu darbe çok farklı ayaklarının olduğu açıktır. Ümit ediyoruz ki bu davalar sulandırılmadan içerikleri bozulmadan sonuna kadar gidilir siyasi ayağı da dahil olmak üzere bu sonucu aldık diye milletin karşısına çıkmak mümkün olur.

KUZEY IRAK'IN ''BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU'' KARARI

Bizim temel tezimiz Irak'ın topral bütünlüğünün sağlanmasıdır. İstikrarsızlığı artırmaktan başka bir sonuç sağlamayacağını biliyoruz. Kuzey Irak yönetimi kararını gözden geçirmeli.

AİHM'İN KHK KARARI

AİHM'in verdiği karar şu aşamada doğru bir karardır. OHAL Komisyonu'nda zannediyorum temmuz başı itibarıyla başvurulara bakılmaya başlanacaktır. Süreç başlamıştır.


En Çok Aranan Haberler