HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurtulmuş’tan Say’a ‘arabesk’ tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün, Kırşehir’de halk ozanı Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti.

Kurtulmuş’tan Say’a ‘arabesk’ tepkisi

Ziyaret öncesi Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak İkizarası Kent Parkı’nın temel atma töreninde bir konuşma yapan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bu memleketin semalarında yıllarca ’Allahu Ekber’ sesleri yerine ’Tanrı uludur’ diye bir ses, bu insanların kellesinde boza pişirdi. Bu memleketin köylüleri, kafalarına fötr şapka takmadıkları için nahiye merkezlerine, ilçe merkezlerine, il merkezlerine sokulmadı. Bırakın Muharrem Ertaş’ı, Neşet Ertaş’ı dinlemeyi, bu memlekette Türk Halk Musikisi, Türk Sanat Musikisi bile dinlenemedi 1950 yılına kadar. Çünkü bizim batılılaşmamız, adam olmamız gerekiyordu. Çünkü bizim Beethoven’ın bilmem kaçıncı konçertosunu radyolarımızdan dinlememiz gerekiyordu.”
Kırşehir’in köylüsü, radyosunu açtığı zaman sabahın köründe Çaykovski’yi, Beethoven’ı ya da Mozart’ın eserlerini dinleyerek, radyo televizyon kurumunun yayınlarını izledi. Bunlar dinlenmesin demiyorum, ama bu memlekete ait olan müzik bile, kültürümüze ait olan ne varsa kötü göründü. Şimdi de birileri ’efendim bu memlekette arabesk müzik yapıyorlar’ diye söylüyor. Sana ne, millet hangi müziği dinlerse dinler. Bu millet halk müziği de dinler, sanat müziği de dinler, arabesk de dinler. Millet neyi isterse onu dinler. Bu memlekette bazıları insanların dinleyeceği müziğe bile karıştılar. Geldiğimiz noktayı bu bakımdan önemli görüyorum.”

‘Cahillik böyle bir şey’
Piyanist ve besteci Fazıl Say’ın arabesk müzikle ilgili sözlerine arabesk müzik sanatçısı Hakkı Bulut da tepki gösterdi. Bulut “Çıkmış bir yerde, ’Arabesk vatan hainliğidir’ diyor. Adamın değeri 5 kuruş etmiyor. Kalkıyor müziğimize, bize, bizi dinleyenlere ’vatan haini’ diyor. Eğer arabesk vatan hainliğiyse, ben vatan hainiyim. Orhan Gencebay, Ferhat Göçer vatan haini. Sertab Erener benim ’İkimiz bir fidanın’ şarkısını seslendirdi. Demek ki o da vatan haini. Bu müziği seven 75 milyon insan vatan haini. Cahillik işte böyle bir şeydir” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler