HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuş gribi karantinası sürüyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kuş gribi virüsü görülmesinin ardından, karantina tedbirleri ve kanatlı hayvanların itlaf ve imha çalışmaları sürüyor.

Kuş gribi virüsünün tespit edildiği Edincik ve Çinge mahallelerinde kanatlı hayvan yetiştirilen işletmelerde karantina tedbirleri uygulanıyor. Çinge Mahallesi'nin bir başka giriş kısmında da güvenlik bandı ve bir bankla yolun trafiğe kapatıldığı gözlendi. Trafiğe kapatılan yolda hiçbir yetkilinin bulunmaması dikkat çekiyor. Öte yandan, hayvanların itlaf ve imha çalışmaları da sürdürülüyor. Karantina uygulanan tesisin giriş ve çıkış yolları jandarma ve zabıta ekipleri tarafından kapatılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgeye giriş çıkış yapan tüm araçları dezenfekte ediyor.

Edincik kırsal mahallesinde yaşayanlar, virüs nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti. Mahalledeki kasaplar, son 2 gündür satışların durma noktasına geldiğini söyledi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin almadan basın mensuplarına açıklama yapmayacağını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler