HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya, İzmir ve Aydın'a yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre bazı iller için yağış uyarısı yapıldı.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, İzmir, Bilecik, Balıkesir'in güneydoğusu, Bursa'nın güneyi, Bolu, Eskişehir, Ordu'nun iç kesimleri, Artvin, Kars, Ardahan ile Erzurum'un kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Kütahya ile İzmir ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara'nın güneybatısı, öğle saatlerinde Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya ile İzmir ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(32)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (34)

İZMİR: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ADANA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu.(36)

ANTALYA: Az bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (41)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik, Bursa'nın güneyi ile Balıkesir'in güneydoğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde İç Ege ve İzmir çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kütahya ile İzmir ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzeybatısının parçalı bulutlu ve Eskişehir çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bolu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin ile Ordu'nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars, Ardahan ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler