HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuveyt Emiri'nden Suudi Arabistan Kralı'na mesaj

- Kral Selman, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'tan yazılı bir mesaj aldı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'tan bir mesaj aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman, başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Hamed es-Sabah'ı kabul etti.

Bakanın görüşmede Kral Selman'a, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın yazılı mesajını ilettiği belirtildi.

Mesajın içeriğine ilişkin bilgi verilmezken, görüşmeye Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İçişleri Bakanı Emir Abdulaziz bin Suud bin Nayif ile Devlet Bakanı Musaid bin Muhammed el-Ayban'ın da katıldığı aktarıldı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah, sürpriz bir şekilde bugün Suudi Arabistan'a gelmişti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin iki kardeşi Casim bin Hamed ile Cuan bin Hamed, salı günü Kuveyt'e giderek, Emir Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'la görüşmüştü.

İki kardeşin, "Kuveyt ile Katar arasındaki kardeşlik ilişkileri ve bölgedeki son gelişmelerle alakalı" Katar Emiri Temim'in sözlü mesajını Sabah'a ulaştırdığı ifade edilmiş, görüşmede ayrıca Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Hamad es-Sabah'ın da hazır bulunduğu aktarılmıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmıştı. Kuveyt ise bu krizde ara bulucu rol üstlenmişti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler