HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuvvetli yağış etkili olacak, sıcaklık düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu şöyle olacak.

ANKARA(ANKA) - Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın isekuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, heyelan...) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in parçalı ve çok bulutlu, Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Kastamonu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğusunun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (18)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (19)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (24)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı. (7)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu. (18)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler