HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel uyarısı yapıldı

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede 6 ila10 derece azalması bekleniyor. Yağışların Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Marmara'nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul'un Anadolu yakasında), Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Batı Karadeniz kıyı illerinde ise (Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51 - 100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila10 derece) azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege ile gece saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul'un Anadolu yakasında), Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Batı Karadeniz kıyı illerinde ise (Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51 - 100 kg/metrekare) olması beklendiği için yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Zonguldak’ta akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Rüzgarın da Batı Karadeniz, Marmara ve Ege ile gece saatlerinden sonra gece saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40 - 70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul'un Anadolu yakasında) kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) esmesi öngörülüyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) esmesi öngörülüyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra göller yöresi ve Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri ve Çankırı'nın batı ilçelerinin akşam saatlerinden itibaren Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu, Karabük ve Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), kıyı illerinde ise (Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde Çok kuvvetli ve Şiddetli (51 - 100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Bartın'da Çakraz tatil beldesinde yollar suyla kaplandı

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. (33)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (31)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (35)

ANTALYA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

SAMSUN: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (30)

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

(ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler