HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuvvetli yağmur, kar, rüzgar ve buzlanma uyarıları

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 3 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Kuvvetli yağmur, kar, rüzgar ve buzlanma uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sakarya, Batman, Erzincan, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Hakkari, Van, Bitlis Ağrı geneli, Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 3 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ-

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de devam eden yağışların; kuvvetli olmak üzere Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI-

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde görülen kar yağışlarının; Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olmasının beklendiğini belirterek, meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini altını çizdi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Sabah ve gece saatlerinde meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı meydana gelmesi bekleniyor. Meteoroloji, buzlanma ve don olayı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Meteoroloji ayrıca, "Rüzgarın; Karadeniz ve Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (kara ve deniz ulaşımında aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı. (3)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (14)

ADANA: Parçalı bulutlu. (16)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (8)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı. (-3)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu. (8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Genellikle parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyılarının karla karışık yağmur ve kar iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize geneli ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Batman ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler