HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey, iç ve batı kesimler sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Yağmur, aralıklarla sürüyor.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul'un özellikle Kağıthane, Şişli, Beyoğlu ve Sarıyer ilçelerinde sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış görüldü. Yağış nedeniyle deniz, hava ve kara trafiğinde herhangi bir aksama meydana gelmezken, sabah evlerinden çıkan İstanbullular mevsim normallerine göre nispeten serin ve yağışlı havayla karşılaştılar.

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre sağanak gün içinde zaman zaman etkili olacak.

SICAKLIK AZALACAK

Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise kuzey ve batı kesimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, "Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısında bulundu.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile Balıkesir'in doğu ilçeleri) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sinop dışında bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Amasya çevreleri ile Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(28)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (27)

ERZURUM: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(35)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler