HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin ardından ÖSYM'ye tepki

Kuzey Kore'nin 6.3 büyüklüğünde depreme neden olan hidrojen bombası denemesi, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile ÖSYM arasındaki polemikte yeni bir cephe açtı. Prof. Kadıoğlu, geçen yıl yapılan YGS'de Sosyal Bilimler testinin 27. sorusunda, 'depremlerin insan etkisiyle gerçekleşemeyeceği' yönündeki sorusuna itiraz ettiği için davalık olduğu ÖSYM'ye, hidrojen bombası denemesinin ardından sosyal medyadan yanıt verdi.

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin ardından ÖSYM'ye tepki

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, geçen yıl yapılan YGS'de Sosyal Bilimler testindeki, 'Depremlerin insan etkisiyle gerçekleşemeyeceği' yönündeki sorusuna itiraz ettiği için davalık olduğu ÖSYM'ye, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinin ardından sosyal medyadan yanıt verdi.

Kadıoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eyyy ÖSYM! Hani insan kaynaklı deprem olmazdı. Beni mahkemeye vermen yanlış soruları ve onları körü körüne savunanları haklı çıkartamaz" ifadelerini kullandı.

Prof. Kadıoğlu'nun yaptığı paylaşım, ÖSYM ile mahkemelik olduklarını da ortaya çıkardı.

Kadıoğlu'nun itiraz ettiği 27'nci soru:

I. Sel ve taşkınlar

II. Depremler

III. Çığlar

IV. Volkanik patlamalar

Yukarıdaki doğal afetlerden hangilerinin meydana gelmesinde, doğrudan veya dolaylı olarak insan etkisinden söz edilebilir?

A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) II ve IV E) III ve IV

ÖSYM'nin belirttiği doğru cevap: B


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler