HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KVK garanti IMEI sorgulama işlemleri!

Akıllı cep telefonunuzun veya tablet bilgisayarınızın kayıtlı olup, olmadığını IMEI sorgulama ile öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işleminizi artık online ortamda kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

KVK garanti IMEI sorgulama işlemleri!

Türkiye’de teknoloji kullanımı özellikle akıllı cihazlar ile birlikte oldukça yaygın bir hale geldi. İnsanların günlük yaşamlarının her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinen akıllı cihazlar, teknoloji kullanımının hayatın merkezinde bulunmasına yol açıyor. Günümüz Türkiye’sinde toplumun genelinde akıllı cihaz kullanımının fazlasıyla yaygınlaşması ile birlikte özellikle yeni ihtiyaçlar ve yeni kavramlar insanların yaşamları içerisinde etkin şekilde yer edinmeye başladı. Modern yüzyılda elektronik ortam üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmeti de insanların özellikle de akıllı cihazlar ile birlikte tanışmak durumunda kaldığı IMEI numarasının kayıt durumunu öğrenebilmesine imkan veren bir dijital hizmettir.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılan dijital IMEI sorgulama hizmeti günümüz teknoloji tutkunlarının yaşamları içerisinde çok önemli çözümler ve avantajlar yaratıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknoloji ile birlikte çok daha çeşitli hale gelen akıllı cihaz modellerinin yanı sıra bu teknolojik ürünlere olan ilginin sürekli olarak artış gösteriyor olması kötü niyetli kişilerinde bu alandan faydalanma girişimlerinde bulunmasına yol açıyor. Günümüzde insanların akıllı cihaz alımları esnasında en sık karşı karşıya kaldıkları problemlerin başında kesinlikle IMEI klonlama veya çalıntı cihaz sorunları gelmektedir. Teknoloji tutkunlarına çok büyük sorunlar ve mağduriyetler yaşatan bu durumların önüne geçilebilmesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde hizmete açmış olduğu IMEI sorgulama ile sağlanabilmektedir.

Son derece pratik bir kullanıma sahip olan bir ara yüz üzerinden kullanılabilmekte olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmeti sayesinde sadece dakikalar içerisinde bir akıllı cep telefonunun veya tablet bilgisayarın çalıntı olup, olmadığını veya IMEI numarasının klon ya da kayıt dışı olup, olmadığını öğrenebilmek mümkün oluyor. Bu sayede akıllı cihaz alımları esnasında teknoloji tutkunları çok daha güvenli bir şekilde ticaretlerini elektronik ortam üzerinde yer alan online IMEI sorgulama hizmeti ile sağlayabilmektedir.

Dijital platform üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmeti ile akıllı cihazların IMEI numarasının öğrenilmesi değil, IMEI numaraları üzerinden kayıt durumlarının sorgulanabilmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda bir akıllı cihazın IMEI numarasının ne olduğunu öğrenebilmek için cihaz üzerinde ‘*#060#’ kodunu tuşlamak yeterli olur. Bu kod yardımı ile öğrenilebilen cihazın 16 haneli IMEI numarası ile elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranından sadece dakikalar içerisinde cihazın IMEI kayıt durumu ve kayıt bilgilerini ayrıntıları ile birlikte güncel olarak öğrenebilmek mümkün oluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan IMEI sorgulama hizmeti e-Devlet portalından kimlik doğrulama yapılmasına gerek olmadan kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu yüzden günümüz Türkiye’sinde her vatandaş tarafından akıllı cihazların IMEI numaraları üzerinden kayıt durumları ile ilgili olarak ayrıntılı ve güncel bilgi sorgulaması elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilebiliyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler