HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK kredi / burs sonuçları sorgulama sayfası açıldı! Tıkla kredi veya burs sonucuna bak!

Kredi ve burs başvurusu yapanların beklediği haber geldi. KYK kredi ve burs sonuçları açıklandı. Böylece 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında kimler burs ve kredi kullanabilir belli oldu. Kredi veya burs sonucu sorgulama sayfasının bağlantısı, 2018 burs ücretleri, ödeme planı ve taahhütname süreci ile ilgili detaylar haberimizde...

KYK kredi / burs sonuçları sorgulama sayfası açıldı! Tıkla kredi veya burs sonucuna bak!

Türkiye'de pek öğrenci için öğrenim sürelerince örenci kredisi ve bursu büyük önem taşıyor. Öğrencilerin önemli bir kredi veya burs kaynağı da Kredi ve Yurtlar Kurumu yani KYK'dır. Bu sene de KYK kredi ve burslarına çok sayıda başvuru olduğu ki KYK kredi ile burs sonuçları uzun süredir bekleniyordu.

Sonunda kurumdan beklenen açıklama geldi ve burs/kredi başvurularının sonuçları açıklandı. KYK'nın açıklamasına göre ilk ödemeler Kasım ayında iki aylık olarak yapılacak. Siz de KYK'ya başvurduysanız aşağıdaki bağlantı ile kredi sonucu veya burs sonucu sorgulama yapabilirsiniz.

KYK kredi ve burs sonuçları için tıklayınız

KYK'nın yukarıdaki sayfasında burs veya kredi alamaya hak kazanıp kazanmadığınızı öğrenmek için T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no ve ekranda görülecek güvenlik kodunu girerek KYK bur sonucu sorgulama yapabilirsiniz.

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ

Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1.275 lira olarak ödeniyor.

TAAHHÜTNAMELERİN ONAYLANMASINI GECİKTİRMEYİN!

KYK’dan burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin süresi içerisinde mutlaka onaylanması gerekiyor. Kasım ayında öğrencilere ödeme yapmaya hazırlanan KYK’nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrencilerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından öğrenciler kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

İLK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİ KASIM SONUNDA YAPILACAK

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Ancak dileyen öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

KREDİ VE BURS ALANLAR DİKKAT! İŞTE BURS VE KREDİ KESİLME ŞARTLARI

Kurumdan kredi ve burs almaya hak kazananların bazı şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü KYK'nın belirttiği bazı durumlarada bursunuz ve krediniz kesilebiliyor.

Kredi kesilmesine yol açan durumlar:
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
• Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışma,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

Bursun iptal olasına yol açan durumlar:
• Başarısız olma,
• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma
• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
• Öğretim kurumunun kapatılması,
• Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,
• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler