HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK yurt başvuru sonuçları öğrenci erişimine açıldı

Uzun süredir merakla beklenen KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. KYK internet sitesinden yayımlanan KYK yurt başvuru sonuçlarının ardından öğrenciler, kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye koyuldu.

KYK yurt başvuru sonuçları öğrenci erişimine açıldı

Öğrencilerin merakla beklediği haber KYK'dan geldi. KYK, resmi sitesinden yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014-2015 öğretim döneminde yedek listelerin değerlendirilmesiyle boş yatağı bulunan ve yeni hizmete açılan yurt müdürlükleri için 5-15 Şubat arasında yapılan çevrim içi (on-line) başvurular sonuçlandırıldı. Öğrenciler yurt başvuru sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve nüfus cüzdanında yer alan bilgilerle erişebilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, 4 bin 993 öğrencinin başvurusunu değerlendirdi. Yerleştirme sonuçları "www.kyk.gov.tr" adresinde yer aldı. KYK'nin resmi sitesinden gelen açıklamaya göre yurtlara kayıt işlemlerinin 26 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında mesai saatlerinde yapılacağı belirtildi.

YURT BAŞVURULARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR 5-15 ŞUBAT TARİHİNDE ALINDI

Üniversitelilerin yurt talepleri 05 - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında online başvuru şeklinde alınmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2014-2015 öğretim döneminde yedek listelerin değerlendirilmesi sonrasında boş yatağı bulunan ve yeni hizmete açılan yurt müdürlükleri için 05 - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında online başvuru alınacağı kaydedilmişti..

www.kyk.gov.tr internet adresinden alınacak başvurular, kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulama yapılarak değerlendirme sonuçları yine www.kyk.gov.tr adresinden açıklanacağı duyurulmuştu.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

YURT DIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU

Taahhütnamenizi e-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden onaylama ve kayıt ettirebilirsiniz.

Kefaletnamenizi ise noterden tanzim ve tasdik ettirmeyi 31.12.2014-31.03.2015 tarihleri arasında gerçekleştirebilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler