HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kylian Mbappe kimdir? Kylian Mbappe, rekor ücretle Real Madrid'de!

Kylian Mbappe'nin transferinde Real Madrid'in mutlu sona yaklaştığı ve kulubü Monaco ile anlaşıldığı söylendi. Monaco'nun genç yeteneği Kylian Mbappe gösterdiği üstün performansla takımını sırtlarken, Real Madrid'in transfer listesinin başında yer alıyordu. Kylian Mbappe ile Real Madrid'in gelecek sezon için anlaştığı iddia edildi. Kylian Mbappe ile Real Madrid arasındaki anlaşma resmiyete döküldüğü zaman tüm zamanların transfer rekoru kırılmış olacak. Peki Kylian Mbappe kimdir?

Kylian Mbappe kimdir? Kylian Mbappe, rekor ücretle Real Madrid'de!

Kylian Mbappe'nin artık Real Madrid forması giymesine anlar kaldı. Monaco forması ile geçtiğimiz sezon başarılı bir performans gösteren Kylian Mbappe, Real Madrid'in transfer hedefleri arasına girmeyi başarmıştı. İspanyol devinin uzun süredir peşinden koştuğu Kylian Mbappe ve takımı ile anlaşıldığı iddia ediliyor. Eğer Kylian Mbappe resmi sözleşme imzalarsa 180 milyon Euro ile dünya tarihinin en pahalı transferi olacak. Peki Kylian Mbappe kimdir? Kaç yaşındadır?

KYLIAN MBAPPE KİMDİR?

Kylian Mbappe 20 Aralık 1998 tarihinde Fransa'nın Bondy şehrinde doğdu. 2010 senesinde AS Bondy takımı ile başladığı futbol hayatına daha sonra AS Monaco takımı ile devam etti. Forvet mevkiinde oynayan Kylian Mbappe, Kamerun asıllı Fransız futbolcu sağ ayağını daha iyi kullanıyor. Monaco genç takımında A takımına geçen sene geçen Kylian Mbappe, kısa zamanda kendinden bahsettirmeyi başardı.

Performansını her geçen maçta artırarak yüksek hızı, estetik çalımları, isabetli pas, orta ve şutları ile komple bir oyuncu görüntüsü sergileyen Mbappe, kısa sürede rakip savunmaların korkulu rüyası haline geldi.

Kylian Mbappe, bu sezon ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçta 5 kez ağları sarsarken, henüz kart görmedi. Bu maçlarda 356 dakika süre alan Fransız futbolcu, her 71 dakikada bir kez fileleri havalandırma başarısını gösterdi. Ligde ise sezonun ilk yarısında son dakikalarda oyuna girmesine rağmen üstün yeteneğiyle kısa sürede ilk 11'in vazgeçilmez oyuncusu haline gelen Kylian Mbappe, forma giydiği 25 maçta 14 gol ve 8 asistlik performans sergiledi. Bu karşılaşmalarda bin 228 dakika sahada kalan Fransız forvet, her 88 dakikada bir gole imza attı.

MESSI VE RONALDO KIYASLAMASI

Kylian Mbappe'nin genç yaşına rağmen kısa sürede gösterdiği bu performans, yeşil sahaların efsane futbolcuları Barcelonalı Lionel Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun 18 yaşındaki performansları ile kıyaslanmasına da neden oldu.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, 18 yaşındayken Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 322 dakika sahada kalırken, 1 gol ve 2 asist üretti. La Liga'da ise 17 maçta 6 gol ve 2 asistle sezonu kapattı.

O dönem Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'da forma giyen Ronaldo ise Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde bir maçta oyuna sonradan girerken, UEFA Kupası'nda ise görev aldığı 2 maçta bir asistle oynadı. Yıldız futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü 2007 yılının nisan ayında Manchester United'da oynadığı dönemde atabildi.

RAUL'U GEÇEMEDİ!

Yaşlarına göre kıyaslandığında dünya futbolunun zirvesindeki iki yıldızı geçen Mbappe'den daha iyi performans gösteren tek isim, Real Madrid'in eski oyuncusu Raul Gonzalez oldu. İspanyol oyuncu 18 yaşındayken Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçta 6 gole imza atarken, ligde ise 40 karşılaşmada 19 kez fileleri havalandırdı. Yeteneğiyle kısa sürede adını duyuran Monaco'nun genç yıldızını kadrosuna katmak için Avrupa'nın dev kulüplerinin yaz transfer döneminde çetin bir yarış içine girmesi bekleniyor.

EN PAHALI FUTBOLCU!

Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Real Madrid, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Inter gibi önemli takımların listesinde ilk sırada yer alan Fransız forvetin bonservisine ödenecek miktarın, geçen sezon Paul Pogba'ya Manchester United tarafından verilen 105 milyon avroyu aşarak yeni bir transfer rekoruna ulaşabileceği iddia ediliyor. Futbola antrenörlük yapan babası Wilfried'in teşviğiyleAS Bondy takımında 7 yaşındayken başlayan Mbappe, Nicolas Anelka, Louis Saha, William Gallas, Blaise Matuidi, Olivier Giroud ve Thierry Henry gibi yıldız futbolcuların yetiştiği dünyaca ünlü Fransa'nın Clairefontaine akademisinde eğitimine devam etti.

Valencia ve Real Madrid'in radarına üstün yetenekleri nedeniyle küçük yaşlarda da giren Kylian Mbappe, tercihini Monaco'dan yana kullandı ve kulübünün alt yaş kategorilerindeki takımlarda forma giymesinin ardından geçen yıl profesyonel sözleşmeye imza attı.

İlk lig maçına Caen karşısında 16 yaş ve 347 günlükken çıkan Fransız oyuncu, Thierry Henry'nin rekorunu 21 günle geçerek Monaco'nun ligde forma giyen en genç oyuncusu oldu.

MBAPPE HAKKINDA NE SÖYLEDİLER?

Kariyerinde bu yıl büyük patlama yaşayan Mbappe, üstün performansıyla dünyaca ünlü birçok futbolcu ve teknik adamın da beğenisini topluyor. Eski Fransız yıldız Henry, Mbappe'nin stilinden etkilendiğini belirterek, "Gerçekten iyi. Onunla tanıştım ve ilk izlenimim, aklı başında birisi olmasıydı. Onu izlemekten zevk alıyorum. Düşünerek oynuyor ve çok hızlı. Bu ikisini aynı anda yapabilmesi, ona bu oyununda büyük aşama kat ettirecek." ifadelerini kullandı.

Arsenal'in deneyimli Fransız teknik direktörü Arsene Wenger ise Mbappe ile Henry'i kıyaslayarak, "Tam olarak aynı özelliklere sahip olmasalar da birbirine çok benziyorlar. Yetenekleri aynı. Thierry kadar motivasyonu, isteği ve oyun zekası olup olmayacağını ise iki yıl içinde anlayacağız ama bu güne kadarki performansı umut verici." değerlendirmesinde bulundu.

Monaco'nun teknik direktörü Leonardo Jardim ise genç yaşı nedeniyle ona her konuda destek olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Hala 18 yaşında ama çok olgun. Medya önünde çok sakin röportaj veriyor ve yapması gerekenleri çok çabuk kavrıyor." diye konuştu.

Tottenham Hotspur'un milli Fransız kalecisi Hugo Lloris ise Mbappe'nin popülaritesini her geçen gün artırdığına işaret ederek, "İngiltere'de bile herkes onu konuşuyor. Monaco'daki performansı inanılmaz ve yaşına göre çok olgun davranıyor." şeklinde görüş belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler