HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LDP'nin hazırladığı 'Nazizm Haritası' gündeme oturdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa ülkelerine yönelik ‘Nazizm’ suçlamasının ardından Liberal Demokrat Parti (LDP), bir Avrupa haritası hazırladı.

LDP'nin hazırladığı 'Nazizm Haritası' gündeme oturdu!

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi dünkü sayısında LDP Bilim Araştırma Grubu’nun yaptığı, ‘Türkiye’den bakınca Avrupa nasıl Görünüyor?’ başlıklı haritayı gündeme taşıdı. Harita İngiltere’de günün konusu oldu.

"AVRUPA FAŞİZMİN NE DEMEK OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR"

Haritayı hazırlayan ekipte de yer alan LDP Genel Başkan Yardımcısı Aziz Korkmaz neden neden böyle bir harita yaptıklarını şöyle açıkladı:

“Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli olarak Avrupa ülkelerinin 'Nazi’leştiğini söylüyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu yönde de bir gelişme yok. Geert Wilders'in faşizan duruşuna karşı AB’de ırkçılık davası açıldı. Avusturya’da faşizm yanlısı Cumhurbaşkanı adayı seçilemedi. Bütün bu gelişmelere bakarsak Avrupa ülkelerini ‘Nazizm’ ile suçlamak bize absürt geliyor. Biz Avrupa ülkelerinde Nazizme faşizme karşı duyarlı insanların sayısının milyonlarla ifade edileceğini biliyor ve düşünüyoruz. Çünkü Avrupa ülkeleri faşizmin ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar.”

"PARTİ OLARAK MİZAH ÜSLUBUNU SEÇTİK"

Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin gündemine farklı araştırmalarla çıkacaklarını açıklayan LDP Genel Başkan Yardımcısı Aziz Korkmaz, şöyle dedi:

“Bilim Araştırma Grubu ile düşündük. ‘Nazizm’ açıklamalarına nasıl cevap verelim diye ‘Harita’ yolu ile cevap vermeyi yeğledik. Parti olarak mizah üslubunu seçtik. Ne herhangi bir parti ve bireyle kavgalıyız ne de küsüz. İnsanları düşündürmek ve güldürmek istedik’.


En Çok Aranan Haberler