HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LG Electronics'in yeni akıllı telefonu LG G4'ü tanıttı

LG Electronics, yeni akıllı telefonu LG G4'ün tanıtımını yaptı. Akıllı telefon pazarında önemli bir konumda bulunan LG G4, yeni android arayüzü LG UX 4.0 ile büyük ses getirecek gibi görünüyor.

LG Electronics'in yeni akıllı telefonu LG G4'ü tanıttı

Güney Koreli dev teknoloji üreticisi LG Electronics, yeni amiral gemisi LG G4'ün tanıtımını yaptı. LG G4'ün tanıtımı New York, Londra, Paris, Seul ve Singapur'a paralel olarak İstanbul'da gerçekleştirildi. Akıllı telefon pazarında hatırı sayılır bir yere sahip olan LG, G4 modeliyle yine büyük ses getirecek gibi görünüyor. Kullanıcılar LG G4'te bir yenilik de yeni android arayüzünde görecekler. Teknoloji devinin yeni android arayüzü LG UX 4.0 ilk olarak LG G4'te kullanılacak. Öte yandan telefonu satın alanlara Google Drive'dan 2 yıllığına 100 GB depolama alanı hediye olacak.

LG G4'ün tanıtımının İstanbul ayağında LG Electronics Ortadoğu Afrika Bölgesi Başkanı Kevin Cha ve Türkiye Gelen Müdürü Calven Cho söz aldı. Calvin Cho'nun Türkçe konuşmasının ardından, LG G4'ün detaylı tanıtımını LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölümü Başkanı Ufuk Gürsoy yaptı.

LG G4'ÜN KAMERA ÖZELLİKLERİ

Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisiyle LG G4, F1.8 diyafram aralığına sahip 16 MP çözünürlüklü bir arka kameraya sahip. Öte yandan ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde ve F2.0 diyafram aralığına sahip. LG G4'ün kamerası 0.6 saniye gibi kısa bir zamanda aktif hale gelebiliyor ve F1.8 diyagram sayesinde LG G4'ler yüzde 80 daha fazla ışık yakalayabiliyor.

LG G4'te bulunan OIS 2.0 teknolojisi telefonun az ışıklı ortamlarda dahil yüksek performans göstermesini sağlıyor ve böylece daha önce kullanılan OIS+ teknolojisine göre performans artık daha yüksek olacak. LG 4 kullanıcılarına çekim özelliklerini manuel olarak ayrıntılı şekilde ayarlama imkanı veriyor. Hem RAW hem de JPEG formatında jayıt yapabilen LG G4 telefonlar Renk Spektrum Sensörü (CSS) teknolojisiyle nesnelerden yansıyan ışığı kızılötesi algılayıcılarla belirliyor ve gözün gördüğü şekilde fotoğrafa aktarıyor.

LG G4 EKRAN ÖZELLİKLERİ

Önemli televizyon üreticileri arasında olan LG Electronics, yeni amiral gemisi LG G4'te yeni 5.5-inç’lik IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi) ekran kullanmış. Bu ekran renk üretiminde yüzde 20, parlaklıkta yüzde 25 ve kontrastta ise yüzde 50 daha yüksek bir performans sergiliyor. Gelişmiş hücre içi dokunma teknolojisine sahip olan ilk Quad HD ekrana sahip LG G4, Dijital Sinema Girişimi (DCI) standartlarına da uygunluk taşıyor.

LG G4 KULLANICILARINA GOOGLE DRİVE SÜRPRİZİ

LG G4 diğer pek çok telefonda bulunmayan çıkarılabilir bir bataryaya sahip. Ayrıca arttırılabilir bir hafızaya da sahip olan LG G4'ün hafızası microSD yuvasıy sayesinde 32 GB'ye kadar yükseltilebiliyor. Öte yandan LG G4 satın alacak kullanıcılara LG, Google Drive'dan 2 yıllığına 100 GB alanı ücretsiz kullanma hakkı veriyor.

Android işletim sistemi olarak Android 5.1 Lollipop'u kullanacak LG G4'ün ağırlığı ise 155 gram olacak. Boyutlarıysa 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm.

İSTEDİĞİNİZ TASARIMI SEÇİN

LG G4, kullanıcıları tek bir tasarımı tercih etmek zorunda bırakmıyor ve kullanıcılara birden fazla renk ve tasarım sunuyor. Cam ve metal tasarımlara deri ve seramik tasarımlarla karşılık verilen LG G4, seramik tasarımda 3, deri tasarımda ise 6 farklı renk seçeneği sunuyor.

LG UX 4.0

LG, Android için geliştirdiği özel arayüzü LG UX 4.0’i ilk kez LG G4’te kullanıyor. Yeni kullanıcı arayüzü daha fazla algılara dönük ve kişiselleştirilebilir özellikler barındırıyor. Hızlı çekim özelliği, yeni galeri sınıflandırması, etkinlik cebi özelliği (tüm etkinlikleri tek takvim), geliştirilmiş Smart Notice ekranı (seyahat, hava ve yol durumunu kontrol edip kişiselleştirilmiş uyarılar yapıyor) bunlardan bazıları.

MirrorLink özelliğiyse gelecek yeni bir güncelleme aktif olacak ve LG G4 ile Volkswagen araç bilgisayarlarının birbirine bağlanmasını sağlayacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler