HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı

Lice ve Hani İlçeleri kırsal kesimindeki 22 köyde, bugün saat 17.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice ve Hani'de sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yapılacak operasyon öncesi, Lice ve Hani İlçeleri kırsal kesimindeki 22 köyde, bugün saat 17.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

/

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimleri öncesi yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla, Lice İlçesi dağlık alanında operasyon yapılacağı belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

&autoplay=1" Lice ilçesinde; dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Hani ilçesi Yukarı Turalı Mahallesi, Şabek Komu, Damlatepe Mahallesi ile Lice İlçesi Akçapınar Mahallesi, Şenlik Mahallesi, Tuzlaköy Mahallesi ve Birlik Mahallesi arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkıncan ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hani İlçesi; Yukarı Turalı Mahallesi, Akçayurt Mahallesi, Kaledibi Mahallesi, Başaklı Mahallesi, Taşburun Mahallesi, Güzelce Mahallesi, Karapilyar Mahallesi, Aşağıturalı Mahallesi, Damlatepe Mahallesi, Çay Mahallesi, Horsel Mahallesi, Mezartarlası Mahallesi, Sıraevler Mahallesi, Karapilyari Mahallesi ile Lice İlçesi; Elmadere Mahallesi, Boyluca Mahallesi, Ayaz Mahallesi, Akçapınar Mahallesi, Şenlik Mahallesi, Tuzlaköy Mahallesi, Birlik Mahallesi, Şakan Mahallesi) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 4 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 17.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler