HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lieberman yeni hükümette yok

Lieberman yeni hükümette yok

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, görevinden istifa ettiğini açıklayarak, kurulacak koalisyonda da yer almayacağını duyurdu.

Lieberman konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kurulmakta olan yeni koalisyon milli bir hükümeti değil fırsatçılığı temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Lieberman "Bizim ikilemde kaldığımız konu koltuklar değil prensiplerdir. Bize teklif edilen bakanlıklarla ilgili bir problemimiz de yok. Net bir şekilde vardığımız karar şudur ki, bizim perspektifimize göre bu hükümette yer almak doğru olmayacaktır” dedi.

Irkçı ve Filistin karşıtı görüşleriyle tepki toplayan Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın İsrail Evimiz Partisi son seçimlerde 6 sandalye kazandı.

Netanyahu'nun koalisyonu kurmak için 6 Mayıs'a kadar süresi bulunuyor. Liberman'ın partisi İsrail Evimiz, koalisyon görüşmelerinden çekilse deNetanyahu'nun Yahudi Evi, Kulanu (Hepimiz), Şas (Tevrat Muhafızları Partisi) ve Birleşik Tora Yahudiliği partileri ile bir koalisyon kurması öngörülüyor. Buna göre koalisyon partilerinin sandalye sayısının ise 61'i bulması bekleniyor.

Netanyahu bundan önceki koalisyon hükümeti görevde olduğu sırada Lieberman ile sorunlar yaşamıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

aljazeeraturk

Makedonya İslam Birliği karıştı

Erdoğan Siirt'te muhalefeti eleştirdi

Karşılaştırmalı seçim beyannameleri

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler