HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 lise taban puanları belli oldu

Lise taban puanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Lise tercihleri yapacak adaylar, 2016 lise taban puanlarını göz önüne alarak tercih işlemlerini gerçekleştirdiler.

2016 lise taban puanları belli oldu

TEOG sınavlarının gerçekleştirilmesinin ardından öğrencilerin tercih dönemleri başladı. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme esas puanları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı ve böylece lise taban puanları belirlenmiş oldu. Tercih dönemi başladı ve öğrenciler lise taban puanlarının açıklanmasıyla tercihler hakkında fikir edinme fırsatı buldular. Tercih dönemi oldukça önemli bir süreç olacak. Çünkü burada en büyük etken sadece öğrencilerin sınavlardan aldığı puanlar değil, lise taban puanları baz alınarak yapılan tercihler de bu süreçte en az puanlar kadar önem kazanıyor. Bu nedenle lise taban puanları konusunda bir ön inceleme yapmak büyük önem taşıyor. 2016 Lise taban puanlarına haberimizden öğrenilebilecek. Ayrıca tercih dönemi konusunda çeşitli bilgileri de haberimizin devamında bulabilirsiniz.

2016 LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSE TABAN PUANLARI MEB TARAFINDAN PAYLAŞILDI

Lise taban puanlarının nasıl şekilleneceği öğrenciler ve onların velileri tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yerleştirme esas puanlarını "http://teog2016.meb.gov.tr/" adresinden öğrencilerin erişimine açtı. Bu nedenle puanlar bu adresten öğrenilebilecek. Adaylar bu adrese geldiklerinde T.C. Kimlik Numaralarını ve doğum tarihlerini yazarak giriş yapabilecekler.

TERCİHLER E-OKUL'DAN YAPILACAK

Lise taban puanlarının yayımlanmasının ardından öğrenciler bir süre bu puanları inceleme fırsatı bulacaklar. Ardından tercih dönemi başlayacak ve öğrenciler puanlarına göre eğitim görmek istedikleri okulları tercih edebilecekler. Lise tercih işlemleri e-Okul (http://e-okul.meb.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebilecek. İşlemleri yapmak isteyenler öncelikle sisteme giriş yapacaklar. Sonrasında "Tercih Yapmak İstiyorum" butonuna tıklayarak tercih yapılabilecek.

İŞLEMLER BİREYSEL YAPILABİLECEK

Öğrenciler tercih süresinde işlemlerini kendileri yapabilecek. Sisteme giriş yapan öğrenciler buradan tercihlerini yapacak ve tercih süresi sona erene kadar seçimlerinde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemleri yönlendirmeler sayesinde kolayca yapılabilecek. Buna rağmen bireysel olarak işlemlerini yapamayanlar ise "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1" belgesini dolduracak. Veliler tarafından imzalanacak bu belgeler ardından herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecek. Okul tercih işlemlerini bu formdaki seçimlere bağlı kalarak veli adına gerçekleştirecek ve elektronik ortamda onaylanan belgenin iki çıktısı alınacak. Okul yönetimi ve öğrenci velileri tarafından imzalanan tercih formlarının bir nüshası veliye teslim edilecek. Adaylar lise tercihlerinde en fazla 25 farklı seçim yapabilecek.

LİSE TERCİH İŞLEMLERİ TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Lise taban puanları ve öğrencilerin puanlarına bağlı olarak yapılacak tercih işlemleri 15 Temmuz 2016 Cuma günü başlayacak. On gün sürecek tercih işlemlerinde son gün ise 25 Temmuz 2016 Pazartesi olarak belirlendi. Öğrenciler bu süre zarfında devlet okullarını tercih edebilecekler. Diğer taraftan özel okullarına kayıt yaptıran öğrenciler ise devlet liseleri için tercih yapamayacaklar. Özel okulların kayıt işlemleri ise belirlenen yönetmelik gereği 30 Haziran 2016 Perşembe günü başlayacak. Bu işlemler ise 14 Temmuz 2016 Perşembe gününe kadar devam edecek. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine öğrenci kayıtları ise 22 Temmuz 2016 Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemleri için tanınan sürenin dolmasının ardından tercih işlemi yapılamayacak. Sonuçlar 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü e-Okul üzerinden açıklanacak. Yine aynı gün boş kontenjanlar ilan edilecek. Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından bu kez TEOG nakil işlemlerine geçilecek. Nakil işlemleri 9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016 ve 26-31 Ağustos 2016 tarihleri şeklinde olmak üzere üç dönemde gerçekleştirilecek. Yeni eğitim-öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler