HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liseli 94 şehit izci unutulmadı

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında savaşta şehit düşen Balıkesir Lisesi izcileri unutulmadı.

Liseli 94 şehit izci unutulmadı

Çanakkale Savaşları'nda şehit olan liseli 94 izcinin anısına yaptırılan rölyef Vali Mustafa Yaman'ın da katıldığı törenle açıldı. Mimar Pınar Öktem'in orijinal fotoğraftan esinlenerek yaptığı rölyefte Çanakkale Savaşı'ndan kesitler de yer aldı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılını kutlamak için düzenlenen törende savaşta şehit olan Balıkesir Lisesi'nin 94 öğrencisi için yaptırılan rölyefi açtı. Balıkesir Lisesi'nde yapılan açılışa çok sayıda izci ile birlikte Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz katıldı.

Dönemin önemli sultanilerinden olan Balıkesir Sultanisi'nde 1916 - 1917 dönemi öğrencileri Çanakkale Savaşları'na izci (keşşaf) olarak katılırken hepsi de şehit oldu. Vali Yaman, açılışta yaptığı konuşmada, "Çanakkale'de imkanı bol olan düşmanı, imanı bol olan Türk milleti Çanakkale'de bozguna uğrattı. Anadolu'nun her yerinden insanlar Çanakkale'de şehit olmaya geldi. Bu zaferi kazanmak için binlerce şehit verdik. Balıkesir Lisesi'nin 94 öğrencisi de Çanakkale Savaşları'nda şehit oldu. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir rölyef yaparak şehit öğrencilerimizi unutmadığımızı göstermek istedik. Bugün Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnet borçluyuz. Hepsinin ruhu şad olsun" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler