HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lodos Marmara'da etkili oluyor

Meteoroloji'nin günlerdir uyarıda bulunduğu lodos etkili olmaya başladı.. Marmara Bölgesi'nde deniz yolunda ulaşımda aksaklıklar yaşanırken vatandaşlar da zorlu anlar yaşıyor.

Lodos Marmara'da etkili oluyor

Meteoroloji tarafından yapılan tahminler gerçekleşti. Bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuvvetli fırtınanın hakim olduğu gözlendi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İDO, sabah iptal ettiği sefer lodos nedeniyle saat 17:00’a kadar tüm iç ve dış hat deniz otobüs seferlerini iptal etti. İDO'nun internet sitesinde ilerleyen saatlere ilişkin iptal edilen diğer seferlerin de bilgisi paylaşıldı.

İDO'nun internet sitesinde daha sonra ise iptal edilen seferler şöyle duyuruldu:

08-11-2016 17:00 Kartal-Tuzla-Yalova Deniz Otobüsü
08-11-2016 17:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
08-11-2016 18:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü
08-11-2016 18:30 Yalova-Tuzla-Kartal-Bostancı Deniz Otobüsü
08-11-2016 18:45 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü
08-11-2016 19:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
08-11-2016 21:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü
08-11-2016 21:15 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

DENİZ SEFERLERİNE KARŞI UYARI

İstanbul’da şiddetini artıran rüzgar nedeniyle vapur sefer hızları düşürüldü. Vapur yolcuları seyir esnasında dışarıda durmamaları yönünde uyarılırken dalgaların mendirekleri aştığı öğrenildi.

YARIN İÇİN DE UYARI VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın Marmara ile kuzey ve kıyı Ege'de rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği de kaydedildi.

Meteoroloji'nin açıklamasında, Marmara'da 'fırtınamsı rüzgar' şeklinde esmekte olan rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, 'kuvvetli fırtına' şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. İstanbul'da şiddetini artıran rüzgar nedeniyle vapurlarda da yolcuların seyir esnasında dışarıda durmamaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BURSA'DA FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ

Bursa'da saatteki hızı 60 kilometreyi aşan fırtına ağaçları devirdi, elektrik tellerini kopardı, çöp kutularını uçurdu.

Fırtına öğle saatlerinde etkisini arttırdı. Merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde fırtına sebebiyle bir ağaç yola devrildi. O anda şans eseri kimsenin kaldırımda bulunmaması muhtemel faciayı önlerken, kırılan ağaç sebebiyle yol trafiğe kapandı.

Bursa'da yerel yöneticiler vatandaşları fırtına konusunda uyararak sobalarını yakmamalarını istedi.

İÇ VE BATI KESİMLER İÇİN DE FIRTINA UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde rüzgarların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi: "Yarın Marmara, Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman etkisini artırarak fırtına şeklinde, güney yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarların; perşembe günü batı kesimlerde etkisini yitirmesi ancak İç Anadolu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına şeklinde devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Vatandaşlar yürümekte bile zorlandı

Bursa ve Balıkesir'de saatteki hızı 60 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bursa kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren lodosun hızı, zaman zaman saatte 60 kilometreyi buldu.

Simit arabaları devrildi

Dün gece başlayan ve bugün etkisini arttıran şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Lodos nedeniyle sabah işe ve okula gidenler zor anlar yaşarken, çöp konteynerleri ve simit arabaları devrildi. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, lodosun hızının saatte 80 kilometre hıza kadar ulaşabileceğini, perşembe günü yerini yağmura bırakarak bölgeyi terk edeceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları lodoslu havada kömür sobalarını yakmamaları konusunda uyardı.

Rüzgarın gün içinde saatteki hızının, 80 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Erdek balıkçısı denize açılamadı

Marmara Denizi'nde dün sabah saatlerinden beri etkili olan lodos nedeniyle Erdek'te balıkçı tekneleri denize açılamadı.

Erdek Su Ürünleri Başkanı Ali Demiray, lodosun denizde dev dalgaların oluşturduğunu, balıkçıların da tedbir amaçlı denize açılmadığını söyledi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler