HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İDO seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi

İDO seferleri İstanbul'da aşırı yağış ve lodosun etkili olmasından dolayı iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü lodos nedeniyle vatandaşı dikkatli olması konusunda uyardı.

İDO seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi

Lodos ve yağış Marmara'yı etkisi altına aldı. Hal böyle olunca İDO'dan açıklama geldi. İDO'nun yaptığı açıklamaya göre 2 Şubat'taki 14:30 Yalova-Kartal ve 18:30 Bostanci-Yenikapi - Bandirma deniz otobüsü seferleri yapılamayacak. Kuvvetli lodos ve yağışın Marmara Bölgesi'nde devam edeceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşı ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmaları gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kırıkkale, Çorum çevreleri ve Samsun'un batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Türkiye'nin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji, batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba kaynaklı zehirlenmeler ile ağaç ve direklerin devrilmesi ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi,

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esecek.

İDO SEFERLERİ İPTAL

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.30 Kartal-Yalova, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 14:30 Yalova-Kartal ve 18:30 Bostanci-Yenikapi - Bandirma deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde eseceğine işaret eden Meteoroloji, kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmaları gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

-TOZ VE KUM TAŞINIMI-

Meteoroloji, yurdun batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğini de belirtti. Meteoroloji, "Görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

-SOBA VE BACA GAZI UYARISI-

Meteoroloji Lodos fırtınasına ilişkin vatandaşlara ayrıca bir uyarı daha yaptı ve "Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevreleri ile Samsun'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. (14)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı. (16)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. (18)

ADANA: Parçalı bulutlu. (19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra batı ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı. (22)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu.(6)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli. (14)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler