HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra’daki saldırıyla ilgili Türkiye’den son dakika açıklaması

İngiltere'nin başkenti Londra'da meydana gelen saldırıya ilişkin, Başbakan Binali Yıldırım bir son dakika açıklaması yaptı

Londra’daki saldırıyla ilgili Türkiye’den son dakika açıklaması

Yıldırım, "Terör konusunda çifte standardı, 'ama'yı, 'fakat'ı bırakmak lazım ve terör konusunda bütün ülkelerin bir araya gelmesi lazım, ortak mücadele yapılması lazım. Terör konusunda çifte standardı, 'ama'yı, 'fakat'ı bırakmak lazım ve terör konusunda bütün ülkelerin bir araya gelmesi lazım, ortak mücadele yapılması lazım."dedi. AB Bakanı Ömer Çelik ise Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Londra’da gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye’den ilk açıklama geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, terör saldırısıyla ilgili Twitter’dan mesaj yayınladı.

“DAYANIŞMA MESAJIMIZI İLETTİK”

Saldırıyı lanetleyen Bakan Ömer Çelik, “İngiltere’de gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. İngiltere AB Bakanı Alan Duncan’a dayanışma mesajımızı ilettim. Terör tüm ülkeler için tehdittir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmadan topyekun mücadele verilmelidir.” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM

Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör saldırılarının olmadığı bir dünyayı istiyoruz. İngiltere'de böyle bir olayın olması üzücü. Barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz. THY'nın uçaklarında belli elektronik cihazların yasaklanması, bunların kullanılmaması uyarısı ciddi bir uyarı. Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığı algısını pekiştiriyor. Bunu doğru bulmuyoruz. THY güvenli bir havayolu. Kendilerine ulaşan başka bir bilgi var mı bilmiyoruz. Bu hepimizi rahatsız ediyor." dedi.

İŞTE OLAYIN İLK GÖRÜNTÜLERİ:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler