HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Loto talihlisi hamalın patronu, tedbirin kaldırılmasını istedi

Barış Aslan, hesabındaki para için konulan tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

Loto talihlisi hamalın patronu, tedbirin kaldırılmasını istedi

Süper Loto’nun 9 hafta devrettikten sonra geçen 4 Eylül'de yapılan çekilişinde 6 bilen 2 kişiden biri olarak 11 milyon 345 bin 645 lira ikramiye kazanan Edirneli hamal Fuat Özdemir, kendisini kandırarak 5 milyon 300 bin lirasını almakla suçladığı eski patronu Barış Aslan, hesabındaki para için konulan tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

Edirne’nin Süloğlu İlçesi'nde zirai alet, gübre ve tarım ürünleri ticareti yapılan işyerinde hamal olan evli ve 1 çocuk babası Fuat Özdemir, 9 hafta devreden Süper Loto'nun 4 Eylül'de yapılan çekilişinde 08-11-12-21-24-45 rakamlarını tutturarak 22 milyon 681 bin liralık rekor ikramiyenin iki ortağından biri oldu. Fuat Özdemir, yanında hamal olarak çalıştığı patronu Barış Aslan vasıtasıyla bir banka müdürü ile görüştü ona vekalet verdi. Milli Piyango İdaresi’nden 11 milyon 345 bin 645 lira ikramiye, banka şube müdürü aracılığı ile alındı. İkramiye alındıktan sonra iddiaya göre işadamı Barış Aslan, Fuat Özdemir'e "Paranın 5 milyon 300 bin lirasını benim hesabıma yatıralım. Ben bu parayı işleteyim" dedi. Fuat Özdemir bu teklifi kabul ederken, paranın geri kalan bölümü olan 6 milyon 45 bin 645 lira da kendi adına açılan hesaba yatırıldı.

Fuat Özdemir, bir süre sonra patronuna giden Özdemir, Aslan'dan hesabına yatırdığı parayı kendisine iade etmesini istedi.

İşadamı Barış Aslan, kupona ortak olduklarını söyleyerek, kendi hesabına yatırılan parayı Özdemir'e geri vermedi. Bunun üzerine hamal Fuat Özdemir, polise başvurarak patronu hakkında şikayetçi oldu. Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlatırken, Barış Aslan'ın hesabına aktardığı paradan 600 bin liralık bölümünün çekildiğini tespit etti. Mahkeme kararı ile hesapta kalan 4 milyon 700 bin lira için ise tedbir konuldu.

'ORTAKTIK, TEDBİR KALDIRILSIN'

Konuyla ilgili haberler yankı uyandırırken, Barış Aslan bugün, hesabındaki para için konulan tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu.

Barış Aslan, kuponu yanında hamal olarak çalışan Fuat Özdemir ile birlikte oynadıklarını söyleyerek, "İkramiye çıktıktan sonra birlikte bankaya gittik. Banka şube müdürüne sadece Fuat vekalet verdi ve ikramiyeyi aldı. Paranın tahsilinden sonra kupona ortak olduğumuz için Fuat’ın bankaya verdiği yazılı talimat ile paranın 5 milyon 300 bin lirasını benim hesabıma diğer bölümünü kendi hesabına yatırdık. Aradan günler geçtikten sonra şikayetçi olmuş. Ben gidip ifademi vererek ortak olduğumu söyledim. Ancak savcılık hesabımdaki paraya mahkeme kararı ile tedbir koydu. Ben de Sulh Ceza Mahkemesi’nin paranın kullanılmasını engelleyen tedbir kararının kaldırılması için itiraz ettim" dedi.

HAMAL MİLYONER ORTADAN KAYBOLDU

Süloğlu Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 odalı eski bir evde oturan, evli ve 1 çocuk babası Fuat Özdemir, ailesiyle birlikte ortadan kayboldu. Yakınlarının bile nerede olduğunu bilmediği loto milyoneri hamal Fuat Özdemir’in yanında korumalarla gezip en son bayramda kestiği kurban etlerini dağıtmak için mahallesine geldiği öğrenildi.

Süloğlu’da hamal olarak çalışırken oynadığı Süper Loto'ya çıkan rekor ikramiye ile hayatı değişen Fuat Özdemir’den hamal arkadaşları ve mahalleli, ilçeye yardım etmesini yardım bekliyor. İlçede Fuat Özdemir ile birlikte hamallık yaparak geçimini sağlayan Atalay Kaynak, "Fuat’tan hiçbir beklentim yok. Kendine çok iyi baksın, fakire fukaraya yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.

Diğer hamal arkadaşı Fatih Ceryan ise "Biz Fuat ağabeyle birlikte hamallık yaptık kendisine 11 milyon para çıkmış, 1 milyonu bizim mahallemize yatırım yapsın. Para bitmeden mahallemize yatırım yapsın" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nedim Ayhan da Fuat Özdemir’in memleketine kalıcı eserler bırakmasını istedi.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler