HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS 2017 tercihleri bitiyor! Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS tercihleri bugün gün sonuna kadar halledilmesi gerekiyor. LYS tercih sonuçları ise ÖSYM tarafından ağustos ayı içerisinde duyurulacak. Bugün tercihler için son gün ve gün sonuna kadar yapılması gerekiyor. Ardından da öğrenciler tarafından 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak soruları yöneltilecek ve ardından da okul işlemleri başlayacak. Bakalım ÖSYM, LYS tercih sonuçları ile ilgili nasıl bir takvim belirlemiş, LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS 2017 tercihleri bitiyor! Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen LYS tercihleri için bugün son gün olarak belirlendi. Önemli bir bilgi; LYS tercih sonuçları bugün, saat 23:59 itibariyle sona eriyor. LYS tercih işlemlerini tamamlayan veya tercih işlemini yapmaya devam eden öğrenciler için üniversite tercihleri konusunda verecekleri karar büyük bir önem taşıyor. Son olarak, ÖSYM'nin dağıttığı bazı 'dikkat edilmesi gereken detaylar' başlıklı bir önergesi bulunuyor. Tercih işlemlerinizi tamamlamadan önce şu bilgileri göz önünde bulundurmanız gerekiyor: başvuru yaparken, Tablo 3 ve Tablo 4’e dair bilgiler dikkatlice incelenmeli. 26 Temmuz’dan sonra başvurular uzatılmayacak. Uzatılmama sebebi: 11 Ağustos 2017 tarihinde üniversite kayıt işlemleri başlıyor.

Tercih işlemlerinin ardından sonuçlar ne zaman açıklanak detayı heyecanla takip edilmeye başlandı. Öğrencileri özellikle yakından ilgilendirecek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, tercih işlemleri ve üniversite kayıtlarıyla ilgili tüm detaylar..

LYS TERCİH SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Daha önce, 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilere açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin ardından açıklandı. Bugün LYS tercihleri için son gün, 29 Temmuz günü LYS tercih sonuçları beklemeye başlanacak ve ardından da tüm bu süreç tamamına erecek.

ÖSYM'YE GÖRE LYS TERCİHİ SON GÜN NE ZAMAN LYS TERCİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

ÖSYM LYS tercihleri için son günü sınav takvimiyle duyurdu: "2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir.

Adaylar tercihlerini, 18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.

Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Yani, bugün saat 23.59'a kadar tercihler sürdürülecek.

LYS TERCİHLERİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN TABLO 3 ve TABLO 4 NEDİR?

Sınav merkezinin yayımladığı kılavuzda yer alan bilgiler üzerinden başvurular yapılması gerekirken, Tablo 3 ve Tablo 4 nasıl okunmalı? Kılavuzun hemen altında yer alan Tablo 3 ve Tablo 4 üzerinden başvurular gerçekleşecektir. Kurum, yayımladığı kılavuzda tablolar için “puanlar” üzerinden açıklama yaptı. Buna göre; YGS’den en büyük 150 ile 180 arası puan alan adaylar yalnızca Tablo 3’teki kılavuzdan yararlanabilecek. YGS’ye girmeyen adayların ise tercih hakları bulunmuyor. LYS’den ise 180 puanından düşük alan öğrenciler, Tablo 3 ve Tablo 4’ün sadece YGS puan türünden faydalanabilecek. LYS’de 180 ve üzeri alan öğrenciler ve YGS üzerinden lisans tercihi yapmak isteyen adaylar, Tablo 4’teki YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarından yararlanabilecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler