HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları için gözler ÖSYM'de!

LYS ne zaman açıklanacak? LYS sonuçları için beklenen gün geldi. ÖSYM tarafından Haziran ayından yapılan LYS'nin sonuçları bugün açıklanacak. ÖSYM'nin sınav sonuç açıklama sitesi sürekli kontrol ediliyor. Peki LYS ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları saat kaçta ÖSYM tarafından yayınlanacak?

LYS ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları için gözler ÖSYM'de!

LYS ne zaman açıklanacak merak ediliyor. LYS sınavına giren binlerce öğrenci ve velileri ile birlikte ÖSYM'den gelecek haberi bekliyorlar. LYS sonuçları için beklenen gün geldi ve gözler ÖSYM sitesine dikildi. Adaylar, 10-11 Haziran'da yapılan LYS-4 (sosyal bilimler), LYS-1 (matematik), 17 Haziran'da uygulanan LYS-2 (fen bilimleri) ve LYS-5 (yabancı dil) ile 18 Haziran'da gerçekleşen LYS-3 (edebiyat-coğrafya) sınav sonuçları bugün açıklanacak. Peki LYS ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları ne zaman belli olacak? ÖSYM, LYS sonuçlarını ne zaman yayınlayacak?

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları için şimdi gözler ÖSYM'de. ÖSYM'den gelecek müjdeli haberi bekleyen binlerce kişi ÖSYM'nin sitesinde LYS sonuçları açıklandı duyurusunu görmeyi bekliyorlar. ÖSYM tarafından LYS sonuçlarının bugün açıklanacağı ilan edilmişti. Fakat tam olarak saat kaçta LYS sonuçları açıklanacak belli değil. LYS sonuçları, ÖSYM tarafından aşağıdaki link üzerinden açıklanacak.

LYS sonuçları sorgulama - ÖSYM sınav sonuç açıklama sistemi için tıklayınız

ÜNİVERSİTE KONTENJANLARINDA ARTIŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AA muhabirine, üniversite kontenjanlarına ilişkin bilgi verdi. YGS ve LYS sürecinin tamamlanmasının ardından, öğrencilerin tercih sürecine başlayacağını belirten Saraç, "Dileğimiz, bütün öğrencilerimizin arzularına, çabalarına uygun hak ettikleri en iyi programa yerleşmeleri." ifadesini kullandı.

Saraç, bu yılki üniversite kontenjanlarına ilişkin, "Bu yıl üniversite öğrenci kontenjanlarında geçen yıla göre 58 bin 284 artış olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunların 41 bin 23'ü devlet üniversitelerinde, 15 bin 287'si vakıf üniversitelerinde, 2 bin 65'i KKTC üniversitelerinde artırıldı. Yurt dışı üniversitelerinde lisans kontenjanlarında 91 azalma olurken, ön lisans programlarında sayı değişmedi. Toplama baktığımızda ise 58 bin 284 artış söz konusu." ifadesini kullandı.

Açıköğretim programları

Açıköğretim programlarında ise 24 bini aşkın kontenjan artışının gerçekleştiğini aktaran Saraç, "Açıköğretim programlarındaki ölçme ve değerlendirmeyi örgün programlar ile aynı düzeye doğru çekiyoruz. Bu da önem verdiğimiz bir husus." dedi.

2016 ve 2017 üniversite kontenjanları

Lisans programlarının geçen yılki toplam kontenjanı 449 bin 18, ön lisans programlarının toplam kontenjanı ise 403 bin 378 olmak üzere, toplam 852 bin 396 olarak belirlenmişti. 2017-ÖSYS'de ise lisans programlarında 473 bin 776, ön lisans programlarında ise 436 bin 904 olmak üzere, toplam kontenjan 910 bin 680 olacak.

Bu yılki lisans kontenjanlarında 24 bin 758, ön lisans kontenjanlarında 33 bin 526 olmak üzere, toplam kontenjan artışı 58 bin 284 olacak.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler