HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sınav giriş belgesi 2017: LYS sınava giriş belgeleri AİS'te

ÖSYM'den bu seneki üniversite adaylarının beklediği duyuru geldi ve LYS sınava giriş yerlerinin belli olduğu duyuruldu. LYS'ye girecek adayların sınava girecekleri sınav merkezini gösteren sınava giriş belgelerine erişim AİS üzerinden açıldı. Peki sınava giriş belgesi nasıl alınır? İşte 2017 LYS sınav giriş belgesi alma işlemi ile ilgili detaylar...

LYS sınav giriş belgesi 2017: LYS sınava giriş belgeleri AİS'te

ÖSYM'nin düzenlendiği en önemli sınavlardan biri olan LYS için milyonlarca üniversite adayı beklemede. YGS'ye giren adayların bir 4 yıllık üniversite bölümüne yerleşebilmeleri için şimdi LYS'ye girmeleri gerekiyor ki sınava nerede girecekleri belli oldu. Adaylar sınava girecekleri yeri ÖSYM'nin yayımladığı sınava giriş belgesi ile öğrenebilirler. LYS Sınav giriş belgesi alma kritik bir adım çünkü öğrencilerin sınava girerken bu belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Fotoğraflı sınava giriş belgesi adayların kimlik bilgisi, sınav merkezi gibi bilgileri içermektedir ve adayın sınava giriş için belgenin çıktısını alıp yanında getirmesi zorunludur.

LYS sınav giriş belgesi için tıklayınız

LYS SINAV GİRİŞ BELGELERİ AİS'TE

Yukarıdaki bağlantı ile ulaşabileceğiniz AİS sayfasında açılacak LYS başlığından sınava giriş belgeleri alınacak. Bilindiği gibi bu belgenin çıktısı sınav günü adayın beraberinde getirmesi sınava giriş için zorunludur.

AİS'ten LYS sınava giriş belgesi dökümü başlığına giren adaylar sisteme T.C kimlik bilgileri ve aday şifreleriyle girdikten sonra sınav giriş yerini gösteren fotoğraflı sınava giriş belgesinin çıktısını alabilirler.

LYS'YE GİRİŞTE 15 DAKİKA KURALINA DİKKAT

ÖSYM'nin 15 dakika uygulaması LYS'de de geçerli, olacak. Buna göre adayların sınav salonuna sınavın başlamasından 15 dakika önce girmeleri şart koşuluyor. 15 dakika kala sınav merkezlerinde kapılar kapanacak ve adaylar içeri alınmayacak. YGS'de yapılan bu uygulamada 1 dakika ile bile sınavı kaçırıp mağdur olan adaylar oldu.

ÖSYM, LYS 2017 sınav giriş belgeleri ile ilgili yaptığı açıklamada da özellikle bu kuralın altını çizdi. 10.00'da başlayacak sınavlara 9.45, 14.30'da başlayan sınava da 14.15'ten sonra aday alınmayacağını net bir şekilde belirtti.

LYS'DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TEMEL KURALLAR

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

GÜN GÜN LYS PROGRAMI

10 -11 Haziran 2017 tarihlerinde sınav yapılacak alanlar ve saat bilgisi:

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10:00

Matematik Sınavı (LYS-1) 11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10:00

17-18 Haziran 2017 tarihlerinde sınav yapılacak alanlar ve saat bilgisi:

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10:00

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14:30

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10:00

LYS'DE KISA CEVAPLI YAZILI SORULAR OLACAK!

LYS'lerde kısa cevaplı sorular da yer alacak. Kısa cevaplı sorularda adaylar sorunun cevabını cevap kağıdının ilgili alanında yazacak ve kodlayacaklar. Bu soruların optik cevap alanları cevap kağıtlarının arka yüzünde de yer alabilecek. Kısa cevaplı sorularda cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

Cevaplar, cevap alanına ilk kutucuktan başlanarak yazılacak ve ilk kutucuktan başlanarak kodlanacak.

LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru, "kısa cevaplı" sorulardan oluşacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler