HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları açıklandı, açıklanacak! LYS sonuçları her an duyurulabilir!

LYS sonuçları ÖSYM ekranını sürekli olarak yenileyen adaylar, sınav sonuçları kaçta açıklanacak diye bekliyorlar. ÖSYM'nin bugün kesin açıklama yapacağı kabul edilirse LYS sonuçları her an yayınlanabilir. 2017 LYS sonuçları açıklanmak üzere... Peki öğrenciler Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Coğrafya ve Dil alanındaki puanlarını öğrendikleri zaman ne zaman tercih yapabilecekler? İşte LYS ile ilgili son dakika gelişmeleri!..

LYS sonuçları açıklandı, açıklanacak! LYS sonuçları her an duyurulabilir!

LYS sonuçları heyecanla bekleniyor. Bir yıllık çalışmanın ardından üniversite hayalleri kuran öğrenciler, ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına odaklanmış durumdalar ve sürekli yenileyerek LYS sonuçları ibaresini görmek istiyorlar. Geçen sene LYS 17.00'den sonra açıklanmıştı. Bu sene saat kaçta açıklanacak merak ediliyor. Tüm üniversite adaylarının beklediği gün geldi. Bugün üniversite adayları için kritik bir gün. Bugün adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek "LYS sonuçları açıklandı" duyurusunda! Bu duyuru ile öğrenciler Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Coğrafya ve Dil alanındaki puan türlerinden kaç puan aldıklarını öğrenecekler. Peki bu yusu ne zaman yapılacak yani LYS sonuçları sat kaçta ilan edilecek ve sonrasında tercih süreci nasıl işleyecek? LYS sonuçları açıklandığı vakit aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır. İşte LYS sonuçları ve sonrasındaki tercih süreci ile ilgili detaylar...

LYS sonuçları için tıklayınız

LYS SONUÇLARI AÇIKLAMASI

LYS sonuçlarının açıklanma saati kesin değil. ÖSYM sorumluğundaki hiçbir sınav için kesin bir saat vermemektedir. Yine de sonuç açıklama ekranını genellikle 10-12 veya 16-18 aralıkları olmak üzere iki zaman aralığında güncellemektedir. LYS sonuçları da belli olduğunda öğrenciler sonuçlarını yukarıdak bağlantısı bulunun ÖSYM sonuç açıklama sisteminden öğrenebilecekler.

LYS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM'nin önbilgilendirme tercih kılavuzuna göre tercih dönemi önümüzdeki hafta yani 18 Temmuz'da başlayacak. Öğrenciler 24 olan tercih haklarını 26 Temmuz'a kadar yapıp ÖSYM'ye bildirmek durumundalar.

Üniversitelerin taban puanlarına ve bölümlerin zorunlu kıldığı puan türlerine göre tercih yaptıktan sonra öğrenciler "Tercih Süresi" içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik de yapabilecekler. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

YGS ve LYS TERCİH SÜRECİ VE TERCİH KILAVUZU

ÖSYM'nin tercih kılavuzuna göre her adayın önlisans ve lisans bölümleri içinden 24 tane seçme hakkı bulunuyor. Adaylar bu tercihleri kılavuzdaki 3 ve 4 numaralı tablolardan yapacaklar. 3 numaralı tabloda önlisans, 4 numaralı tabloda da lisans bölümlerine dair bölüm kodu, bölüm adı, üniversite, taban puan ve yüzdelik dilim bilgileri yer alacak.

ÖSYM daha önce önbilgi olarak YGS ve LYS tercih kılavuzu yayımlamıştı ama güncel tercih kılavuzunu LYS sonuçlarının açıklanması ile paylaşacak. Kılavuz yayımlandığında haberimizden direkt erişebilirsiniz. Yine de şimdiden üniversitelerin önlisans ve lisans programlarının taban puanları ile kontenjanları hakkında bir fikir sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantı ile önbilgilendirme tercih kılavuzuna erişebilirsiniz.

LYS ve YGS önbilgilendirme tercih kılavuzu için tıklayınız

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler