HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları açıklandı: İşte milyonların beklediği LYS sonuçları!..

LYS sonuçları için adayların heyecanı dorukta, adeta nefesler tutuldu. Peki LYS sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak. ÖSYM öğrencileri ne kadar bekletecek? Bugün açıklanacak LYS sonuçları ile beş puan türünde adayların puanları belli olacak ve adaylar bu puanlar ile lisans, YGS puanı ile de önlisans bölümlerine başvuruda bulunacaklar. İşte LYS sonuçlarının açıklanması ve öğrenilmesi ile ilgili detaylar ile tercih kılavuzu...

LYS sonuçları açıklandı: İşte milyonların beklediği LYS sonuçları!..

Üniversite hayali ile 2016-2017 öğretim yılı sonunda ÖSYS sınavına giren öğrenciler sonunda LYS sonuçları nasıl oldu öğrenmeye başladılar. Sınav tarihinden bu yana LYS sonuçları için gergin bir bekleyiş içinde olan üniversite adayları bugün tercihleri için gerekli puan türlerindeki başarılarını görüyorlar. ÖSYM'nin kritik LYS sonuçları açıklaması ile üniversite adayları LYS-1 Matematik, LYS-2 Fen Bilimleri, LYS-3 Edebiyat-Coğrafya, LYS-4 Sosyal Bilimler ve LYS-5 Dil sınavlarından kaç puan aldıklarını öğreniyorlar. Yani LYS sonuçları ile öğrenciler bu puan türlerindeki bölümlerden hangilerine başvurabileceklerini görüp artık ona göre tercih yapacaklar.

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantı ile ulaşabileceğiniz ÖSYM LYS sonuçları sorgulama sayfasında T.C. kimlik numaranız ve ekrandaki güvenlik numarası ile LYS puanlarınızı görebilirsiniz.

YGS ve LYS TERCİH SÜRECİ VE TERCİH KILAVUZU

ÖSYM'nin tercih kılavuzuna göre her adayın önlisans ve lisans bölümleri içinden 24 tane seçme hakkı bulunuyor. Adaylar bu tercihleri kılavuzdaki 3 ve 4 numaralı tablolardan yapacaklar. 3 numaralı tabloda önlisans, 4 numaralı tabloda da lisans bölümlerine dair bölüm kodu, bölüm adı, üniversite, taban puan ve yüzdelik dilim bilgileri yer alacak.

ÖSYM daha önce önbilgi olarak YGS ve LYS tercih kılavuzu yayımlamıştı ama güncel tercih kılavuzunu LYS sonuçlarının açıklanması ile paylaşacak. Kılavuz yayımlandığında haberimizden direkt erişebilirsiniz. Yine de şimdiden üniversitelerin önlisans ve lisans programlarının taban puanları ile kontenjanları hakkında bir fikir sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantı ile önbilgilendirme tercih kılavuzuna erişebilirsiniz.

LYS ve YGS önbilgilendirme tercih kılavuzu için tıklayınız

Adaylar LYS ve YGS adayları tercih yaparken seçtikleri bölümün gerektirdiği puan türünde bir puana sahip olup olmadıklarına dikkat etmeliler. Önlisans programlarından tercih yapacakların 2017 YGS'den 150 ve üzeri, lisans programlarından tercih yapacakların ise 2017 YGS/LYS'den ilgili puan türlerinde 180 ve üzeri puana sahip olmaları gerekmektedir.

Tercih işlemleri T.C. kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresindeki Aday İşlemleri Sistemi'nden yapılacak. Yani terrcih işlemleri tümüyle internetten gerçekleştirilecek.

Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, ÖSYM'nin tercih kılavuzundaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

LYS YORUMLARI

Üniversite adaylarının bekleyişi sürdükçe öğrencilerin Twitter'dan ÖSYM'e seslenişi de artıyor ve komikleşiyor! İşte öğrencilerden ç.eşitli LYS sonuçları yorumları...


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler