HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları için gözler ÖSYM'de! LYS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Türkiye'de 2 milyondan fazla üniversite adayının gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamada. LYS kapsamında fen bilimleri, edebiyat, coğrafya, tarih, felsefe, matematik ve dil sınavlarına giren öğrenciler LYS'den kaç aldıklarını merak ediyorlar. Peki LYS sonuçları ne zaman ilan edilecek? Tercih süreci nasıl işleyecek?

LYS sonuçları için gözler ÖSYM'de! LYS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

ÖSYM'nin LYS sonuçları ile ilgili takvimi belli. Tüm LYS'ler yani LYS-1, 2, 3,4 ve 5'in sonuçları aynı gün yani 11 Temmuz'da ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. Tabii 11 Temmuz günü geldiğinde bu sefer adaylar LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak diye merak edecekler. Gerek LYS sonuçları gerekse de ÖSYM'nin sorumluluğundaki diğer sınavların açıklama saati ile ilgili olarak ne bir bilgi verilmemektedir. Yine de LYS sonuçlarının açıklanması için iki zaman dilimi tahmin edilmektedir: Sabah 10-12 arası ya da akşam üstü 4-6 arası...

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

ÜNİVERSİTE ADAYLARININ TERCİH HAKKI SAYISI

Adaylara 24 tercih hakkı verilecek. Tercihler ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. Site üzerindeki açıklamalar doğrultusunda yapılacak tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak için ekranda ‘2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir’ ifadesinin görülmesi beklenmeli. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi’ içerisinde değişiklik yapılabilecek.

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler