HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla beklenen o tarih!

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Bir milyona yakın üniversite adayının girdiği sınavlar sonrasında LYS sonuçları heyecanla beklenmeye başlandı. Haziran ayında yapılan sınav sonrasında LYS sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek haberde. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 LYS sonuçları nasıl sorgulanır? İşte ÖSYM sınav sonuç takvimi...

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla beklenen o tarih!

LYS sonuçları heyecanla bekleniyor. Haziran ayında yapılan Lisans Yerleştirme sınavı yani LYS sonrasında öğrenciler gözlerini ÖSYM'den gelecek LYS sonuçları açıklandı haberine diktiler. Üniversite adayları, LYS sonuçları ile birlikte üç aşağı beş yukarı hesapladıkları sınav sonucunu tam olarak öğrenmek istiyorlar. LYS sonuçları sonrasında adaylar, girmek istedikleri bölüme veya üniversiteye göre tercihte bulunacaklar.

YGS sınavında 180 alan tüm öğrencilerin girebildiği 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu akıllardaki tek soru. Peki LYS ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarih verdi mi? LYS 1 Matematik ve Geometri, LYS 2 Fizik, Kimya ve Biyoloji, LYS 3 Edebiyat ve Coğrafya 1, LYS 4 Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu (Psikoloji, Sosyoloji, Mantık ve Din Kültürü) ve LYS 4 Almanca, Fransızca ve İngilizce sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte LYS sınav sonuç tarihi ve LYS sınav sonuç sorgulama...

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları için gözler şimdi ÖSYM'den gelecek haberlere dikildi. LYS sınavına giren üniversite adayları, sınav sonrasında açıklanan LYS soru ve cevaplarına bakarak akıllarında kaldıkları kadarıyla alacakları puanları hesapladılar. Fakat kesin puanını öğrenmek ve bu puana göre girmek istediği üniversite ve bölümü seçmek için LYS sonuçları sorgulama sayfasının açılmasını beklemeye başladılar. 2017 ÖSYM sınav sonuç takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz Salı günü açıklanacak.

LYS SONUÇLARI İÇİN ÖSYM'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

11 Temmuz'da açıklanacağı duyurulan LYS sonuçları hakkında ÖSYM, üniversite adaylarını uyardı. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin Https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

LYS Sonuçlarında şu bilgiler bulunacaktır:

* LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
* YGS puanları ve başarı sıraları
* LYS puanları ve başarı sıraları
* Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
* Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

LYS SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

2017 LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdi.

LYS-2, LYS-5, LYS-3 SINAVLARI

17-18 Haziran tarihlerinde ise adaylar fen bilimleriyle ilgili LYS-2, yabancı dil sınavı LYS-5 ve LYS-3 edebiyat-coğrafya alanlarında ter dökecekler. 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LYS 2 fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başlayacak, 135 dakika sürecek. Aynı gün gerçekleştirilecek LYS 5 yabancı dil sınavı ise 14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek. LYS 3 edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Fen bilimleri LYS-2, saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında olacak, tek cevap kağıdı kullanılacak.

Fizik, kimya, biyoloji testinin her birinde 1'er soru, kısa cevaplı soru olacak. Adaylar soruların cevabını cevap kağıdının ilgili alanında (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacak.

LYS 2017'DE BİR İLK: AÇIK UÇLU SORU

LYS 2017'de kısa cevaplı soruların, yanıtı bir sözcük, bir sayı ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacak. Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) üçer kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak. Adaylara LYS-1 oturumunda matematik alanından 3, LYS-2 oturumunda fizik, kimya ve biyoloji alanlarından birer tane olmak üzere toplam 3, LYS-3 oturumunda coğrafya alanından 1, Türk Dili ve Edebiyatı alanından 2, LYS-4 oturumunda tarih alanından 1, coğrafya alanından 1 ve felsefe alanından 1 olmak üzere toplam 3, LYS-5 oturumunda ilgili dilden 3 tane kısa cevaplı soru yöneltilecek. Açık uçlu sorular, testlerin sonlarında yer alacak. Matematik oturumu dışındaki diğer oturumların cevap kağıtları, arkalı önlü (çift taraflı) olacak ve her iki yüzüne de kodlama yapılabilecek.

LYS'de yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara soru örneklerinde yer aldığı şekilde sola dayalı olarak yazılıp kodlanacak. Cevap kağıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak. Yani, 3 yanlış sorunun yanına bir de yanlış cevaplanan açık uçlu soru eklenerek, bir doğrunun götürülmesi şeklinde bir işlem yapılmayacak.

LYS PUANI HAKKINDA

LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS (lisans yerleştirme sınavı) puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebilecekler.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler