HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 LYS örnek tercih kılavuzu yayımlandı! 2017 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi, LYS sonuçları için tıklayın...

2017 LYS örnek tercih kılavuzu yayımlandı! Öğrencilerin heyecanla beklediği örnek kılavuz nihayet yayımlandı. ÖSYM yayımladığı örnek LYS kılavuzu ile öğrencilere bilgi verecek. Asıl LYS kılavuzu ise daha son yayımlanacak.

2017 LYS örnek tercih kılavuzu yayımlandı! 2017 öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi, LYS sonuçları için tıklayın...

2017 LYS sonuçları merakla beklenirken ÖSYM LYS örnek kılavuzunu yayımladı. 2017 LYS örnek kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayınlandı. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Peki LYS ne zaman açıklanacak? LYS tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM LYS sonuçlarını açıklanacağı tarihi verdi. İşte 2017 LYS'nin tüm detayları...

ÖRNEK LYS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2017 LYS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından duyuruldu. LYS 2017 sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihinde belli olacak. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi sitesinde duyurulacak. Peki LYS 2017 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? LYS-4 sosyal bilimler ile LYS-1 matematik soru ve cevapları ne zaman nerede açıklanacak? LYS adayları doğal olarak sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol etmek için sabırsızlıkla LYS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak diye bekliyorlar. Bunun için öncelikle tüm LYS oturumlarının sona ermesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak diğer LYS oturumlarını takiben LYS soru kitapçıkları adayların erişimine açılacak.

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

PELİN'Lİ SORU ZORLADI!

Sınavda öğrencilere gelen ve 'Pelin'in hesap makinesinin 3 tuşunun bozuk olması' üzerine kurulu olasılık sorusu ise öğrencileri hayli uğraştırdı. Sosyal medyada yorum yağdı. İşte bazı yorumlar...

-O değilde Pelin'in derdi 1 milyonu gerdi.

-Pelin iki sınavdır amele amele işler yapıyo ÖSYM Peline sahip çık

-Pelin gözünü seveyim nerede yaşıyorsan konum at hesap makinesi göndereceğim

-Pelin git kendine yeni bi hesap makinası al seninle mi uğraşacaz #Lys2017

-#lys1 ismi pelin olan kızlar acilen sinir sınır dışına

-Ygs de yırtık menüden sipariş vermeye çalışan pelin, lys de bozuk hesap makinesi kullanarak bizi yine şaşırtmadı iğrenç insansın pelin

-Arkadaş,akraba,eş,dost adı Pelin olan kim varsa tüm irtibatımı kesiyorum

-Bana Pelin'in o hesap makinesini bulun getirin #lys1

GEÇ KALANLAR KAPIDAN ALINMADI

Bugün LYS 1 matematik sınavına geç kalan bir öğrenci de içeri alınmayınca duvar üzerindeki demir korkuluklara çıkarak içeri girmek istedi. Önce demir kapıya vurarak içeri girmek istedi. Sesini kapıdaki görevlilere duyurmak isteyen aday daha sonra demir parmaklıklara tırmandı. Elinde sınava giriş kağıdı ile bekleyen öğrenci bütün ısrarlarına rağmen sınava alınmadı. Daha sonra sınav için geldiği okul önünde arabaya binerek oradan uzaklaştı.

LYS OTURUMLARI

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Pazar), 14.30, 120 dakika

LYS 2017 NASIL OLACAK?

LYS 2017'de kısa cevaplı soruların, yanıtı bir sözcük, bir sayı ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacak. Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) üçer kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak. Adaylara LYS-1 oturumunda matematik alanından 3, LYS-2 oturumunda fizik, kimya ve biyoloji alanlarından birer tane olmak üzere toplam 3, LYS-3 oturumunda coğrafya alanından 1, Türk Dili ve Edebiyatı alanından 2, LYS-4 oturumunda tarih alanından 1, coğrafya alanından 1 ve felsefe alanından 1 olmak üzere toplam 3, LYS-5 oturumunda ilgili dilden 3 tane kısa cevaplı soru yöneltilecek. Açık uçlu sorular, testlerin sonlarında yer alacak. Matematik oturumu dışındaki diğer oturumların cevap kağıtları, arkalı önlü (çift taraflı) olacak ve her iki yüzüne de kodlama yapılabilecek.

LYS'de yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara soru örneklerinde yer aldığı şekilde sola dayalı olarak yazılıp kodlanacak. Cevap kağıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak. Yani, 3 yanlış sorunun yanına bir de yanlış cevaplanan açık uçlu soru eklenerek, bir doğrunun götürülmesi şeklinde bir işlem yapılmayacak.

LYS SORULARINA İTİRAZ NASIL OLACAK?

Soruların hatalı olduğunu düşünen adaylar, incelenmesi için ÖSYM’ye itirazda bulunabiliyor. İtirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) yapılabiliyor. Her soru için kılavuzda yer alan Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanarak ÖSYM’ye başvurulacak. Her bir dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılacak; soru başına 20 TL itiraz ücreti ödenecek. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmuyor. Yani sorunun hatalı olduğundan emin olan adayın ÖSYM’nin cevabını beklemeden dava açmasında yarar var.

LYS PUANI HAKKINDA

LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS (lisans yerleştirme sınavı) puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebilecekler.

LYS GİRİŞ İÇİN ÖNLEMLER

2016-LYS'lerde adayların 11'inin cep telefonu, 2'sinin cüzdan, 30'unun geçerli kimlik belgesi olmadan sınava girme, 8'inin kopya, 39'unun kol saati, 14'ünün fazladan işaretleme, 12'sinin sınav öncesi okuma, 59'unun metal takılar, 117'sinin de diğer kural dışı davranış nedeniyle sınavı iptal edildi.

LYS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

LYS giriş belgeleri sınav girişi için gerekli. Pazar günü yapılacak LYS 2017 için LYS giriş belgesi almak, LYS 2017 sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ais.osym.gov.tr sitesine girerek ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na giriş yaparak belgelerine ulaşabilirler. TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren LYS 2017 adayları LYS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgileri öğrenebilir. Adaylar aynı ekrandan LYS 2017 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler