HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları neden açıklanmadı? Sosyal medyada LYS tepkileri!

2017 LYS sonuçları mesai saatleri içerisinde açıklanmadı ve üniversite adayları hala sonuçları büyük merakla bekliyorlar. ÖSYM, LYS sonuçları ile ilgili 11 Temmuz 2017 tarihini vermiş, saat olarak da en son 23.59 verilmişti. Ancak LYS sonuçları hala açıklanabilmiş değil ve binlerce üniversite adayı ÖSYM sonuç açıklama sistemi arayüzünde sonuçları bekliyorlar. ÖSYM'den de bir son dakika açıklaması da yer almıyor.

LYS sonuçları neden açıklanmadı? Sosyal medyada LYS tepkileri!

LYS sonuçları yaklaşık bir aydır merakla bekleniyor. ÖSYM, daha önce LYS sonuçları 11 Temmuz'da açıklanacak duyurusunu gerçekleştirmiş, sabah saatlerinde bir duyuru ile '23.59' karmaşası başlamıştı. Ancak bu saat, LYS sonuçlarının kesinlikle açıklanacağı saat değil, 11 Temmuz günü içerisinde açıklanacağını belirtiyor.

ÖSYM'nin haritasına göre öğrenciler, 2017 LYS sonuçları 'https://sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenip, sorgulayabilecek. Sosyal medya öğrenciler saat konusunda isyan ettiler. LYS sınavının sonuç ekranında saatin 23:59 olarak belirlenmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Öğrenciler LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorgusunu yaparken, sıkıntıdan Twitter'a yazmaya başladılar ve gençliğin karikatürize anlayışı yine ortaya çıktı.

LYS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI? SONUÇLAR SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Tahminlere göre sonuçlar 11 Temmuz günü, mesai saatleri içerisinde açıklanacaktı. Böylece öğrenciler kurs öğretmenlerinin, rehberlik öğretmenlerinin yanlarına hücum ettiler. ÖSYM, LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusuna henüz resmi bir yanıt vermemesi, bugün gün içerisinde sonuçların açıklanacağını gösteriyor. LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunu soran öğrenciler karşısında '23.59' saatini görünce Twitter'dan tepki yağdırdılar.

Sınav takviminde sonuçların açıklanacağı tarih ve saat: 11 Temmuz 2017 23:59 olarak belirtildi. LYS sonuçlarının 23.59’da açıklanacağını düşünen üniversite adayları yaşadıkları şaşkınlığı sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

Koray Hüsam‏ @korayhusam
Ya ne demek 23.59 beni üniversite öğrencisi değil katil mi yapacaksınız

Dilara Keskin @DilaraKeskin_
Allahım lütfen yanlışlıkla bir yer kazanmış olim ya

Kılavun ➿‏ @Huysuzveuzakta

Hepimiz yanlış biliyormuşuz en uzun gün 21 haziran değil 11 temmuzmuş

Şeyma Yiğid‏ @SeymaYigid

ÖSYM Merkez
Sinirli Herkes

Melahat Torlak‏ @melahattorlak
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan, bir günahı
Tüm öğrencilerin seni beklediği kadar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler