HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM sonuç açıklama sistemi ne zaman güncellenecek?

LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak merak ediliyor. Haziran ayında yaklaşık 900 bin üniversite adayının girdiği 2017 LYS sonuçları, ÖSYM'nin sınav takvimine göre bugün açıklanması gerekiyor. Peki LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklama...

LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak? ÖSYM sonuç açıklama sistemi ne zaman güncellenecek?

LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak? Haziran ayında 11, 12, 17 ve 18'in olmak üzere LYS sınavına giren 832 bin 994 aday ve velileri, şimdi gözlerini ÖSYM'ye diktiler ve 2017 LYS sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. ÖSYM tarafından LYS sonuçlarının açıklandığı tarih olarak 11 Temmuz Salı günü yani bugünü gösteriyor. LYS sonuçları için verilmiş kesin bir saat yok. Fakat ÖSYM resmi sitesi osym.gov.tr açıklanması yakın olan LYS sınavlarından herhangi birine tıklandığı zaman aşağıdaki fotoğrafta gözüken tarih ve saat gözüküyor. Şu ana kadar ÖSYM tarafından yapılan kesin bir açıklama yok. LYS sonuçları açıklandığı zaman kaç puan aldığınızı aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

LYS sonuçları sorgulama sayfası (ÖSYM sonuç açıklama sistemi)

LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları bugün açıklanacak. Fakat fotoğrafta gözüken saat dışında belirtilen kesin bir zaman yok. LYS sonuçları için verilen saatin 23.59 olduğu gözüküyor. Ama geçen senelerde öğleden sonra veya akşama doğru LYS sonuçları açıklanmıştı. ÖSYM'den tarafından yapılan kesin bir duyuru olmaması ile birlikte LYS sonuçlarının bugün öğlen saatlerinde 14.00 gibi veya akşama doğru 17.00 civarında açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bugün LYS sonuçları açıklandıktan sonra üniversite adayları, girmek istedikleri üniversite ve bölüme göre tercihlerini yapmaya başlayacak. Peki tercihler ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

TERCİH SÜRESİ

Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacaklar.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler