HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları yarın saat kaçta ilan edileck? İşte LYS tercih sürecinin detayları!

2016-2017 eğitim öğretim yılının üniversite adayları için en kritik anı yarın! 11 Temmuz'da LYS sonuçları açıklanacak ve adaylar puanlarını öğrenerek üniversite bölümlerinin taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerine göre tercih yapacaklar. Peki LYS sonuçları açıklandıktan sonra tercih ve yerleştirme süreci nasıl işleyecek? İşte LYS sonuçları açıklanma saati ve tercih süreci ile ilgili detaylar, adayların dikkat etmesi gereken noktalar...

LYS sonuçları yarın saat kaçta ilan edileck? İşte LYS tercih sürecinin detayları!

Üniversiteye geçiş sürecinde LYS sınavlarından - sonra adaylar heyecanla LYS sonuçları için beklemeye başladılar. Bu bekleyiş nihayet yarın sona eriyor. 11 Temmuz'da LYS-1 Matematik, LYS-2 Fen Bilimleri, LYS-3 Edebiyat ve Coğrafya, LYS-4 Sosyal Bilimleri ve LYS-5 Dil sınavlarının sonuçları açıklanacak. Böylece öğrenciler hedefledikleri bölümler için gerekli puan türlerinden kaç aldıklarını görecekler. Bu sonuçlar ile öğrenciler farklı LYS puan türlerindeki puanlarını öğrenecekler ki bu puanları üniversitelerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri karşılaştırarak tercih yapacaklar.

LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Sonuç ekranın saat kaçta açılacağı bilinmiyor ama ÖSYM'nin geçmiş sınavlardaki uygulamalarına bakarsak iki sat diliminin öne çıktığını görüyoruz. LYS sonuçları 11 Haziran Salı günü sabah 10-12 arası ya da akşam üstü 4-6 arası LYS sonuçları açıklanabilir. ÖSYM heyecanlı ve tedirgin öğrencileri bekletmeyeceğini düşünürsek sabah saatlerinde açıklanması daha ağır basan olasılıktır.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LYS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar ÖSYM'nin YGS ve LYS tercih kılavuzundaki tablo 3'teki ön lisans ve tablo 4'teki lisans programları arasından YGS ve/veya LYS puanlarına göre tercihte bulunacaklar. Her adayın 24 tercih hakkı bulunmaktadır.
Tercih işlemleri T.C. kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresindeki Aday İşlemleri Sistemi'nden yapılacak. Yani terrcih işlemleri tümüyle internetten gerçekleştirilecek.

Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, ÖSYM'nin tercih kılavuzundaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar
tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını 2017-YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tercih ve okulların taban puanları ile ilgili bilgilerin devamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYS Önbilgilendirme Tercih Kılavuzu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler