HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS soruları ÖSYM tarafından adaylarla paylaşıldı

LYS soruları açıklandı. Soruların açıklanmasını bekleyenlere müjde ÖSYM'den geldi. Buna göre adaylar LYS sorularını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

LYS soruları ÖSYM tarafından adaylarla paylaşıldı

​LYS soruları ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18-19 Haziran tarihlerinde LYS-1 ve LYS-4 sınavlarını gerçekleştirdi. Sınavların hemen ardından en çok merak edilen konu LYS soruları oldu. Zorunlu eğitim sürecini tamamlayan adaylar merakla ÖSYM'nin LYS sorularını açıklamasını beklemeye başladı. Bu konuda süreyi uzatmayan ÖSYM, 19 Haziran'da sınavın gerçekleştirilmesinin ardından saat 14.00'da LYS soruları ve cevaplarını yayımladı. Böylece adaylar LYS-1 ve LYS-4 sınavlarının sorularını kontrol etme, sınavlarda yaptıkları hataları tespit etme ve sonuçlara dair fikir edinme fırsatı buldular. Eğer LYS soruları ve cevaplarını görmek, incelemek isterseniz, aşağıda yer alan bağlantıdan faydalanabilirsiniz.

LYS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'DEN LYS SORULARI AÇIKLAMASI

Sınavların ardından beklenen açıklama ÖSYM'den geldi. ÖSYM'den "2016- LYS4 ve LYS1 (Sosyal Bilimler, Matematik): Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması" başlığıyla yapılan duyuruda, "18 Haziran 2016 tarihinde uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (LYS4 - Sosyal Bilimler) ile 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS1 - Matematik) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına,19 Haziran 2016 tarihinde saat 14:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-LYS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

LYS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM yapacağı sınavların tüm tarihlerini her eğitim yılının başında kamuoyuyla paylaşıyor. Bu yıl yayınlanan ÖSYM sınav takviminde de yapılacak sınav tarihleri sınava girecek adaylarla paylaşıldı. Adaylar LYS başvurularını 1-14 Nisan 2016'da yaptılar. Bu başvuruyu yapan adaylar sınavlara girdi. Adaylar geride kalan 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde LYS-1 ve LYS-4'e girdi. Öte yandan diğer üç sınav, yani LYS-2, LYS-3 ve LYS-5, 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yılbaşında sadece sınav başvuru ve sınavın yapılacağı tarihler değil, artık sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihlerde adaylarla paylaşılıyor. Bu sınavlar iki haftalık bir süreçte, farklı günlerde gerçekleştirilmiş ol sa, sonuçlar aynı gün açıklanacak. Adaylar 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi'nden sonuçları öğrenebilecekler. Ayrıca sonuçlara ÖSYM Mobil uygulamasından da ulaşılabilecek.

LYS SINAVLARI

LYS-1

Bu sınava giren adaylar Matematik ve Geometri konularından sorulara yanıt verecekler. 80 sorunun sorulacağı sınavda soru dağılımı; 50 Matematik, 30 Geometri şeklinde olacak. LYS-1'de Matematik için 75 dakika, Geometri için ise 60 dakika olmak üzere toplamda 135 dakika süre tanınmaktadır. Bu derslerin kitapçıkları adaylara ayrı ayrı verilir. Adayın TM ve MF puanlarının hesaplaması için LYS-1'e girmesi gerekmektedir.

LYS-2

Sayısal derslerden soruların yer aldığı bu sınavda adaylar Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını yanıtlar. Bu sınavda soru dağılımı her ders için 30 soru şeklindedir. LYS-2'de her bölüm için adaylara 45'er dakika olmak üzere 135 dakika süre verilir. Ayrıca derslerin kitapçıkları ayrı ayrı verilmektedir. MF puan türünün hesaplanmasını isteyen adaylar LYS-1 ile LYS-2'ye de girmelidir.

LYS-3

LYS-3 sınavında adaylar 80 soruya cevap verirler. Edebiyat ve Coğrafya-1'den soruların sorulduğu sınavda 56 soru Edebiyat'tan, 24 soru ise Coğrafya-1'den sorulmaktadır. 120 dakikalık sürenin verildiği sınavda süre dağılımı ise Edebiyat için 85, Coğrafya-1 için 35 dakikadır. TM ve TS puan türünün hesaplanmasını isteyenler LYS-3'e girmelidir.

LYS-4

Toplamda 90 sorunun sorulduğu bu sınavda adaylara 135 dakika süre verilir. Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu (Psikoloji, Sosyoloji, Mantık ve Din Kültürü) alanlarından soruların sorulduğu bu sınavlarda süre dağılımı ise Tarih için 65, Coğrafya-2 için 20, Felsefe Grubu için ise 50 dakika şeklindedir. TS puan türünün hesaplanması için LYS-4'e girilmelidir.

LYS-5

Üniversiteye giriş sınavlarının Yabancı Dil ayağını oluşturur. Adaylar başvuru aşamasından hangi dilden sınava gireceklerini belirtirler. 80 sorunun sorulduğu ve 120 dakika süre verilen sınavda adaylar tercihlerine göre Almanca, Fransızca ve İngilizce alanlarından birine yanıt verecektir. Bu sınav DİL puan türü için gerekmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler