HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercih döneminde son 3 gün! LYS yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek?

LYS tercih döneminde son haftaya ve son 3 güne girdik. YGS-LYS tercih döneminde henüz üniversite ve bölüm tercihlerini tamamlamamış olanlar varsa tercih işlemlerini 26 Temmuz gece yarısına kadar tamamlamaları gerekiyor. Tabii artık asıl mesele LYS yerleştirme sonuçları! Adaylar, istedikleri bölümü kazanıp kazanmadıklarını ne zaman öğrenebilecekler? İşte LYS sonuçları ile ilgili detaylar...

LYS tercih döneminde son 3 gün! LYS yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek?

ÖSYS 2017 kapsamında YGS ve LYS 2017 için tercih döneminin son 3 gününe girildi ve pek aday lisans ve/veya önlisans programlarından tercihlerini yaptılar. Tercih haklarını kullananlar artık LYS tercih dönmenin bitmesini ve YGS-LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki LYS yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek?

YGS VE LYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYS tercih dönemi 26 Temmuz'da bitecek ki bunu LYS yerleştirme sonuçları takip edecek. Peki yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecek? ÖSYM bunun için kesin bir tarih vermiyor ama yerleştirme sonuçlarının 11 Ağustos'tan önce ilan edilmesi şart çünkü bu tarihte üniversite bölümlerine elektronik kayıtlar başlayacak.

Yerleştirme sonuçlarının tercih dönemini bitişini takip eden hafta yani 31 Temmuz – 6 haftasında ilan edilmesi bekleniyor. Söz konusu haftada da Çarşamba günü yani 2 Ağustos'ta ilan edilmesi beklenebilir.

ADAYLARIN BÖLÜMLERE YERLEŞTİRİLMESİ

ÖSYS adayları LYS ve YGS yerleştirme puanları, yükseköğretim programları, söz konusu programların kontenjanları ve koşulları göz önüne alınarak adaylar tercih listelerinden bir bölüme yerleştirilecekler.

YERLEŞTİRMEDE EŞİT PUANLI ADAYLAR İÇİN NE YAPILIYOR?

Merkezî yerleştirme işleminde bir programa kesin kayıt hakkı kazananların belirlenmesinde aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır. Eğer adayların yerleştirme puanları eşitse ilgili YGS/LYS puanı büyük olana, bu puanları da eşitse

YGS/LYS puanında ağırlığı en büyük olan testin ham puanı büyük olana (ağırlığı en büyük iki test varsa bunların ham puanlarının toplamı büyük olana) öncelik verilecektir. Eşit lik sürdüğü takdirde söz konusu yükseköğretim programını daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler