HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercih sonuçları akşam saatlerinde açıklandı!

LYS tercih sonuçları an itibariyle açıklandı. Gün boyu öğrenciler ÖSYM'den yayımlanacak LYS tercih sonuçları için beklemeye geçti ve 17.00 beklentilerine rağmen, ÖSYM'nin beklenen açıklaması saat 20.25 civarında açıklandı. Daha önceki LYS sonuçları da hemen hemen aynı saatlerde açıklanmış, öğrenciler tarafından tepki gösterilmişti. LYS tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sisteminden görüntülenebilir durumda!

LYS tercih sonuçları akşam saatlerinde açıklandı!

An itibariyle, LYS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçları, an itibariyle ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında tüm adayların bilgisine sunuluyor. Beklendiği gibi, ÖSYM tüm tercih sonuçları için akşam saatlerini bekledi ve bu saatlerde LYS tercih sonuçları ÖSYM'nin veri tabanının bulunduğu ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yerini aldı. Zaten son saatlerde ÖSYM'nin sonuç açıklama servisi, otomasyon esnasında ve sayfa açılması sırasında yavaşlık içerisindeydi, büyük ihtimal tüm bilgiler saat 17.00 civarında ÖSYM yetkilileri tarafından sisteme adapte edilmeye başlandı

LYS TERCİH SONUÇLARI, ÖSYM'NİN OTOMASYON SİSTEMİNDE ERİŞİME AÇILDI

Bu bağlantımızı kullanarak LYS tercih sonuçları görüntülenebilir...

Tercih sonuçları an itibariyle ÖSYM sonuç sorgulama sisteminde yerini aldı. Bu haftalarda ÖSYM, genel olarak tercih ve sınav sonuçlarını geç saatlerde açıkladı. Yukarıdaki bağlantımızı kullanarak; LYS tercih sonuçları için görüntüleme yapabilir, tercih işlemlerinizi ve tüm sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

LYS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA SIRA KAYIT DÖNEMİNDE!

LYS tercih sonuçları açıklandı, YÖK ve ÖSYM şu açıklamaları yaptı: Kesinlikle göz önünde bulundurulması gerekiyor.

  1. Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunacaklardır.
  2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
  3. Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

Sınav merkezi sonuçları açıklamadan internet üzerinden başvurular yapılamayacaktır

4. Elektronik kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır,

  1. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
  2. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Mezuniyet Belgesi almadan internet üzerinden kayıt yaptırılabilir mi?

7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kayıdında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.

  1. Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
  2. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
  3. Kayıt olanlara ait bilgiler YÖKSİS üzerinden günlük olarak alınabilecektir.
  4. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

Üniversiteye internet üzerinden kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için tarih aralığı 11 Ağustos - 16 Ağustos. 16 Ağustos 2017 tarihinden sonra internet üzerinden kayıt yaptıralamayacaktır

.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler