HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanıyor? Tercih sonuçları erken mi açıklanacak?

LYS tercih sonuçları için büyük gün geldi! Tercih sonuçları gün içerisinde üniversite adaylarına resmen duyurulacak. LYS tercih sonuçları, ÖSYM sonuç sorgulama sayfası aracılığı ile görüntülenebilecek. Bu yıl, sınav sonucu açıklamada biraz geç kalan ÖSYM'nin LYS tercih sonuçları için saat kaçta açıklama yapacağı merak ediliyor. Bakalım LYS tercih sonuçları bugün saat kaçta açıklanacak? Tercih sonuçları sorgulama sayfası için tıklayın!

LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanıyor? Tercih sonuçları erken mi açıklanacak?

2017 LYS tercih sonuçları merakla bekleniyordu ve o gün geldi ve çattı! Tercih sonuçları her zamanki adresten: sonuc.osym.gov.tr adresinden adaylar ile buluşturulacak. Asıl merak edilen soru ise şu oldu; LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Bununla ilgili pekçok dedikodular var fakat bazı kurumlar ve platformlar tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusuna ' saat 16.30'dan sonra' cevabını veriyorlar. Haberimizden 2017 LYS tercih sonuçları hakkında tüm saat bilgilerini ve diğer detayları öğrenebilirsiniz.

LYS tercih sonuçları görüntüleme sayfası

Yukarıdaki adresten, ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasına erişebilirsiniz.

LYS TERCİH SONUÇLARI ERKEN Mİ AÇIKLANACAK? SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

2017 Tercih sonuçları, üniversite adaylarının önündeki en büyük dönemeçlerinden bir tanesi. Çevrimiçi belirledikleri üniversiteler ile ilgili tüm sonuçları, yarın ÖSYM sonuç görüntüleme sayfası aracılığı ile görebilecekler. LYS tercih sonuçları, daha önce de belirttiğimiz gibi çok büyük bir ihtimalle: saat 16.30'dan sonra duyurulacak. Fakat yeni iddialara göre LYS tercih sonuçları saat 13.30 itibariyle üniversite adaylarına sunulabilir.

Geçtiğimiz ay, kamuoyuna duyurulan LYS sonuçları, ardından LYS tercih dönemini getirdi ve yarın tüm bu karmaşa, LYS tercih sonuçları açıklandıktan sonra sona erecek. Ardından üniversiteler açılıyor. Böylece üniversite öğrencileri bilim dünyasına girmiş bulunacaklar.
Şimdi, LYS tercih sonuçları açıklandıktan sonra; üniversite kayıtları için süreç başlıyor. Elektronik sistemden yapılacak olan üniversite kayt süresi, 11-16 Ağustos tarihleri arasında.

ÜNİVERSİTE KAYIT SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? LYS TERCİH SONUÇLARI SONRASI ÜNİVERSİTE KAYITLARI!

LYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıla caktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayar ak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya

kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılaca tır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler